Notícies

J.A Bayona rep el Premio Nacional de cinematografia 2013

La decisió ha estat unànime per part dels membres del jurat del ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

El director i membre de l’acadèmia Juan Antonio Bayona ha estat guardonat aquest dilluns amb el Premio Nacional de cinematografia, guardó que atorga cada any el ministeri d’Educació, Cultura i Esport de l’Estat. El jurat ha valorat l’important contribució del jove director al cinema espanyol, ajudant a fer-lo més visible dins i fora les fronteres del país.

El Premi Nacional de cinematografia és l’enèsima distinció d’un cineasta que tot i la seva curta trajectòria professional (ha realitzat dos films) no para d’acumular premis arreu del món. El seu segon treball, Lo imposible, va guanyar  cinc Goya i sis Gaudí (que incloïen en ambdós casos, l'estatueta a Millor Director), i entre d’altres reconeixements internacionals, consta la nominació als Oscar com a Millor actriu de Naomi Watts, protagonista femenina de la pel·lícula.

Lo imposible va recaptar durant les seves primeres 11 setmanes en cartell a Espanya (hivern del 2012) 41 milions d’euros, convertint-se així en la pel·lícula espanyola més taquillera de la seva història i la segona més taquillera després d’Avatar, tenint en compte les produccions de tots els països.

A nivell mundial, la superproducció del realitzador barceloní ha superat ja la barrera dels 130 milions d’euros.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat