Notícies

Cinc anys celebrant els èxits del nostre millor cinema

La Festa d'Estiu del Cinema Català aplegarà prop de 700 personalitats del món del cinema, la cultura, la política i la comunicació als Jardins del Palau Robert.

L'Acadèmia del Cinema Català distingirà les produccions catalanes premiades fora de Catalunya, avançarà les properes estrenes i anunciarà el guanyador de la primera edició del Premi Pepón Coromina

La celebració estival és el punt de partida d'una campanya de sensibilització de respecte dels drets d'autor, les descàrregues i l'avantprojecte de la llei de propietat intel·lectual.

El proper dimecres 3 de juliol, a partir de les 8 del vespre, els Jardins del Palau Robert acolliran la cinquena edició de la Festa d'Estiu que organitza l'Acadèmia del Cinema Català. Acadèmics, entitats i professionals del nostre cinema estaran acompanyats de personalitats de la cultura, la política i la comunicació en una trobada que cada any distingeix les produccions catalanes premiades fora del país i avança les estrenes de la propera temporada.

Enguany també es donarà a conèixer el veredicte del Jurat del primer Premi Pepón Coromina, integrat pel director Jordi Cadena, que actua com a President, l'artista audiovisual Mariona Omedes que actua com a Secretària, les directores Isabel Coixet i Maria Ripoll i el productor Toni Carrizosa, amb la participació de Marta Molins, que actua com a Presidenta Honorífica. Aquest especial guardó, anunciat en el marc de la Festa d'Estiu de l'any passat, vol distingir les accions més destacables d'innovació, creativitat i risc que es produeixen en l'àmbit del cinema català, en memòria i homenatge al jove productor.

Des del juny de 2012 i fins el maig de 2013, 29 pel·lícules catalanes, entre les que es compten llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, i pel·lícules d'animació, han aconseguit un total de 102 premis fora de Catalunya i arreu del món. La temporada vinent està previst que s'estrenin 46 produccions que en aquests moments es troben en fase de rodatge o postproducció (38 llargmetratges, 16 d'ells documentals, i 8 pel·lícules per a televisió).

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat