Notícies

Presentació del llibre "Historia y evolución del montaje audiovisual" de Pau Atienza

L'acte tindrà lloc el dijous 27 de juny a la sala Nunes de l'Acadèmia del Cinema Català, a les 19 hores. Hi intervindran l'autor del llibre, Pau Atienza Muñoz, el Director del programa de Comunicació Audiovisual de la UOC, Antoni Roig, i el guionista, director i professor Joan Marimón

Historia y evolución del montaje audiovisual. De la moviola a Youtube és el títol del primer llibre del muntador i realitzador audiovisual Pau Atienza Muñoz, que publica l'editorial Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'obra repassa la història del muntatge cinematogràfic i audiovisual, un recorregut que ha resultat ser vertiginós degut als avenços tecnològics.

La presentació del llibre es celebrarà a la seu de l'Acadèmia del Cinema Català, a l'espai Nunes, el pròxim dijous 27 de juny a les 19 hores, i anirà a càrrec del propi autor, amb la participació del Director del programa de Comunicació Audiovisual de la UOC, Antoni Roig, i del guionista, director i professor de muntatge i guió Joan Marimón.
L'acte s'ha previst com una taula rodona en què es donarà a conèixer el contingut de l'obra, alhora que es farà una radiografia sobre la situació actual del muntatge i la postproducció, des d'una doble perspectiva tècnica i professional. El diàleg es complementarà amb la projecció de peces audiovisuals representatives de la història del cinema i el muntatge.

 

Historia y evolución del montaje audiovisual. De la moviola a Youtube

La història del muntatge cinematogràfic i audiovisual ha patit una ràpida evolució durant el seu primer segle de vida, condicionat, en primer lloc, per l'enorme desenvolupament tecnològic de les seves eines. Des de les sorolloses movioles verticals fins als sofisticats sistemes digitals de postproducció. Gràcies a aquesta evolució s'ha produït una transformació radical del llenguatge cinematogràfic i una explosió sense límits en la complexitat comunicacional dels mitjans audiovisuals.

El llibre ofereix en primer lloc, una visió en profunditat sobre la definició tècnica del concepte 'muntatge' aplicat al cinema i a l'audiovisual, contrastat amb l'experiència de la pràctica del propi ofici. També brinda una àmplia panoràmica de la història del muntatge a través dels cineastes i els estils que més han col·laborat en la transformació del seu llenguatge, fins arribar a les actuals i infinites possibilitats de la interactivitat a Internet.

 

Pau Atienza Muñoz

Graduat pel Centre Calassanç-ESCAC en l’especialitat de muntatge (Curs Superior de tècniques cinematogràfiques).
Ha exercit professionalment de muntador i realitzador en l’àmbit del documental i la ficció, combinant aquests treballs amb l’activitat docent a prestigioses escoles de cinema i comunicació audiovisual com l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

Dijous 27 de juny de 2013, a les 19:00 hores
Espai Nunes de l’Acadèmia del Cinema Català (Passeig de Colom, 6, Barcelona)
Entrada lliure fins a completar l’aforament

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat