Notícies

Dades generals del cineclubisme català

Una enquesta lliurada als cineclubs i a la qual han respost 34 entitats de 40 consultades, conclou que les sales dels cineclubs durant el 2012 van acollir un total de 1122 sessions programades i 75109 espectadors, segons la Federació Catalana de Cineclubs.

La mitjana per sala es manté en 67 espectadors per sessió, la mateixa que el 2011. Tenint en compte la difícil situació que travessa el sector, és una dada positiva de la qual es desprèn que el públic dels cineclubs és un públic fidel a la seva activitat.

Els cineclubs han programat 902 sessions en activitat regular i 219 en activitats extraordinàries: sessions de curts, festivals, cinema a la fresca.....

Pel que fa a les versions, el 56% d’elles són versions originals subtitulades mentre que el 19% incorpora la llengua catalana sigui en la versió original en català, en la doblada o en la subtitulada al català.

Les dades impliquen un increment en tots els apartats en relació al 2011: 3 punts més a favor de la VO subtitulada i 2 punts més per a la presència del català. L’increment d’espectadors es situa en un 7% més i pel que fa a les sessions programades, l’augment respecte el 2011 es situa en el 6%. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat