Notícies

Esmorzar de treball sobre l’excepció cultural en les negociacions EU-EUA

Divendres 21 de juny, 10h00, esmorzar de treball amb l’eurodiputada Maria Badia (S&D) a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona.

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza un esmorzar de treball sobre l’excepció cultural en les negociacions UE-EUA amb l’eurodiputada Maria Badia (S&D), membre de la comissió de Comerç Internacional, divendres 21 de juny a les 10h00 a la seu del Parlament Europeu de Barcelona, Passeig de Gràcia, 90, 1er pis. Aforament limitat. Es prega confirmació al 93.272.20.44 o per e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El ple del Parlament Europeu va aprovar dijous 23 de maig a Estrasburg una resolució sobre les negociacions en matèria de comerç i inversió entre la UE i els EUA, segons la qual l’Eurocambra considera que de cara al mandat de negociació d’aquest acord és “indispensable que la Unió i els seus Estats membres mantinguin la possibilitat de preservar i desenvolupar les seves polítiques culturals i audiovisuals en el context de les legislacions, les normes i els acords vigents”, i demana “que s'estableixi clarament en el mandat de negociació l’exclusió dels serveis culturals i audiovisuals, inclosos els serveis online”. El text va ser aprovat per 381 vots a favor, 191 en contra i 17 abstencions.

L’eurodiputada Maria Badia va intervenir en el debat sobre aquest assumpte assegurant que en el context “de clara posició dominant per part dels EUA, la UE ha de vetllar per
protegir la seva diversitat cultural, recolzant i promovent aquest sector”. 

Aquest mes de juny de 2013 s’inicien les negociacions, després que la Comissió Europea presentés el seu esborrany de negociació el passat 12 de març i que el Parlament Europeu votés una resolució al respecte el 23 de maig. Amb l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa l’1 de desembre de 2009, el Parlament Europeu té l’última paraula en l’aprovació dels acords de comerç internacional, per la qual cosa el vot final a Estrasburg serà determinant.

Per a més informació consulteu el web: www.europarlbarcelona.eu

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat