Notícies

Situació del cinema europeu 2012

MEDIA Salles ha publicat l’Anuari Estadístic del Cinema Europeu 2012, un recull de dades i estadístiques que serveixen per fer la fotografia del panorama cinematogràfic global europeu, detallant la circumstància pròpia de cada un dels països de la regió.


L’Anuari es troba encara en procés d’edició, però ja es pot consultar al web de MEDIA Salles, amb accés públic, on ja hi figuren les primeres estadístiques sobre el nombre d’entrades, GBO, el preu mitjà de l’entrada, les quotes de mercats de les pel·lícules nacionals dels diferents països europeus, així com una secció dedicada al cinema digital a Europa i a tot el món, amb informació actualitzada l’1 de febrer de 2012.

L’Anuari recull els resultats d’un estudi anual sobre la indústria audiovisual de 34 països europeus, per tal d’enregistrar les principals dades del sector de tot el continent, utilitzant 40 indicadors estadístics. Publicat des de 1992, l’Anuari Estadístic del Cinema Europeu ha esdevingut una eina de referència pel coneixement de la indústria audiovisual.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat