Notícies

Sergi Pérez debuta amb 'Els Morts'

Durant el mes d’abril s’ha rodat a Barcelona i voltants, Els Morts, el primer llargmetratge de Sergi Pérez protagonitzat per Borja Espinosa, Lluïsa Mallol, Pol López i Mireia Gubianes entre d’altres. El rodatge ha estat possible després d’una exitosa campaña de crowdfunding que va aconseguir el seu objectiu en tan sols dos setmanes.


Format a l’ESCAC (Mar Coll, J.A Bayona), Sergi Pérez té una amplia trajectòria com a director i és conegut per haver realitzat curtmetratges que han obtingut múltiples reconeixements com Vestido nuevo i Teen age riot, i també videoclips per grups com Manel o spots publicitaris per firmes com Mango o institucions com la DGT.


Els Morts narra l’aprenentatge de Joel per sobreposar-se a l’absència de Mónica. Un matí, Joel desperta i troba Elvis, el gos d’ella, moribund i assedegat. Bloquejat pel dolor més profund decideix abandonar-lo però, al deixar-se les claus dins de casa, Joel haurà d’encarar la responsabilitat amb la família i entendre la dependència de les persones més pròximes per alliberar-se del dolor.


Pel director és important “Transmetre i reflexionar sobre l’absència dels nostres quan descobrim que existeix un buit que podem tocar, amb la contradicció del dolor que volem rebutjar, però que ens resistim a oblidar”.
La pel·lícula és una producció de Niu d’Indi, el col·lectiu audiovisual que a finals de 2012 va produir Tots els Camins de Déu, opera prima de Gemma Ferraté, que va batre el rècord de recaptació a la plataforma de microfinançament Verkami. Recentment, No Hay Banda, s’ha incorporat en producció associada.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat