Notícies

Especial curtmetratges ANIMAC 2013 al canal 33

L’especial de curtmetratges ANIMATS dedica aquesta edició a la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Animac, que es farà a Lleida del 28 de Febrer al 3 de Març.

 

El dimarts 26 de febrer, a les 00.00h. el 33 emetrà un programa especial dedicat a la dissetena edició d’ANIMAC, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, http://www.animac.cat/

Presentat per Àlex Gorina, l’especial farà un recorregut per les diferents tècniques tradicionals i actuals del cinema d’animació, com el 2D, el 3D, l’stop motion o les marionetes amb efectes visuals, entre les quals hi ha la producció catalana GRAND PRIX, d’Anna Solana i Marc Riba, guanyadors del premi Gaudí 2011 al millor curtmetratge amb Les bessones del carrer Ponent.

El programa emetrà set curtmetratges amb un palmarès excepcional i que han format part de la programació d’aquest festival els últims dos anys.

LUMINARIS (2012) – Juan Pablo Zaramella – 6’00” – Argentina
En un món en què regna la llum i marca el ritme de la vida, un home normal i corrent té un pla que pot canviar el rumb de les coses.
Premi del públic i premi de la crítica Annecy 2011.

L’INVENTEUR (2010) - Jeremy Guerrieri, Nicolas Leroy, Maud Sertour i Gary Fouchy Producció: Autour de Minuit – 04’38”
La jubilació d’un inventor tranquil i modest es veu pertorbada per un senyor important que es vol aprofitar del seu talent per fer-se ric.

PATHS OF HATE (2010)
Damian Nenow - Polònia – 10’00”
Camins d’odi és un relat breu sobre dimonis que dormen en el fons de l’ànima humana i tenen el poder d’empènyer la gent cap als abismes de l’odi cec, la ràbia i la còlera. Animació gràfica en 3D i look de còmic. Nominada a l’Oscar l’any 2011.


GRAND PRIX (2011) – Anna Solana i Marc Riba
Producció: I+G Stop Motion) – 8’00”
Cel clar. Vehicles situats a la graella de sortida. En Blas, l’Iván i l’Héctor ocupen els seus llocs. Tot a punt per començar! Preparats, llestos...
Millor pel·lícula d’animació del BCN Sports Film 2012.


OH WILLY! (2012) – Emma De Swaef i Marc James Roels – 16’35”
Bèlgica-França-Països Baixos
Millor pel·lícula del FILMETS Badalona 2012
Obligat a tornar a les seves arrels naturistes, en Willy inicia el seu camí cap al salvatgisme. Cartoon d’Or 2012 - Pel•lícula de clausura ANIMAC 2013

EL EMPLEO (2008)
Santiago Bou – Argentina – 6’00”
Un home fa el seu trajecte habitual a la feina, immers en un món on “l’ús” de les persones és quotidià...
Més de 100 premis internacionals.

VESPRES VERDS (2012) – Videoclip 3r single MISHIMA – 3’02”
Clip animat de Mishima, produït per Animac i Nueveojos amb il·lustracions d’Andrés Hispano.
Sel.leccionat millor videoclip espanyol de la 8a edició de Protoclip, festival internacional del clip musical de Paris. La selecció ha estat feta per un del grans coneixedors internacionals del mitjà, en Jonathan Welles.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat