Notícies

"American Jesus" s'estrena al Sense ficció de TV3

El realitzador català Aram Garriga ens proposa un viatge cap a l’interior del cristianisme evangèlic dels Estats Units amb el film American Jesus, que el programa Sense Ficció de TV3 emet demà dimarts 19 de febrer a les 23:20h.

» Enllaç al blog del programa
» Veure el tràiler

El cristianisme evangèlic és un dels moviments socials més importants als Estats Units. Una subcultura creixent, amb una gran influència i una indústria de 7.000 milions de dòlars, que ha equiparat la fe al màrqueting, la salvació a l'èxit personal i l'Església al negoci. Malgrat això, les implicacions d'aquest fenomen van molt més enllà del mercat.

American Jesus és el resultat d’un periple de carretera arreu dels Estats Units, on el director Aram Garriga i el guionista Xavi Prat es van aventurar a una recerca de dos mesos -recorrent gairebé 25 estats- darrere les preguntes fonamentals que travessen el documental. Per què existeix una polarització creixent entre la dreta i l'esquerra nord-americanes? Per què milions d'americans esperen impacients la fi del món? Com afecta això la política exterior americana a l'Orient Mitjà? Com s'expressa l'espiritualitat a través del somni americà?

Una producció de Zabriskie Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, Televisión Española, Glass Eye Pix (USA) i Visualsuspects que reflecteix una fascinant diversitat a l’hora de viure la fe a molts llocs dels Estats Units, i com aquesta fe es converteix en un eix vertebrador de la cultura, la societat i de les persones que participen en les cerimònies.

Perseguint en tot moment una mirada imparcial, pel documental desfilen els protagonistes d’algunes de les esglésies i congregacions evangèliques més diferents i sorprenents que sorgeixen de la comunitat cristiana i de les quals s’analitzen les implicacions socials, històriques, econòmiques i polítiques del moviment.

Aram Garriga dirigeix American Jesus, el seu segon documental, després d’endinsar-nos en l’escena musical underground dels anys 90 amb Introspective (2007), un film que va estar guardonat com a millor documental musical i nominat a millor director en el New York Independent Film & Video Festival (2008) participant a festivals com els de Mar del Plata, Leeds, Portobello, entre d’altres. A més, exerceix com a editor i productor en diversos projectes audiovisuals.

Per la seva banda, el productor i director Carles Torras (Joves 2004, Trash 2009 i Open24h), al capdavant de la producció executiva amb la seva companyia Zabriskie Films, és un dels representants al nostre territori d’una nova manera d’entendre el cinema actual. Després d'haver auto-produït el seu últim llargmetratge Open24h, ara aposta per la promoció de nous talents i la internacionalització amb American Jesus, una coproducció amb Estats Units, TV3 i TVE a la que seguirà Las aventuras de Lily ojos de gato (2012) de Yonai Boix, actualment en fase de postproducció i que compta amb la distribució internacional del prestigiós productor Paulo Branco (Cosmópolis de David Cronenberg, Lisboa Story de Wim Wenders).

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat