Actualitat

PROCLASS - Els 10 "manaments" legals quan puges vídeos o fotos a xarxes socials

10manamentsxarxes

Dijous, 1 d'octubre, de 19 a 21h a la Sala d'Actes del CPAC (Casp, 130. Barcelona) té lloc una classe professional a càrrec d'Alberto Cuesta, advocat especialitzat en dret de propietat intel·lectual, protecció de dades i tecnologies de la informació.

 És legal difondre en xarxes socials vídeos i fotos creats per un tercer?

En una societat on les xarxes socials tenen una crucial importància, en les quals exposem públicament les nostres vides i pensaments i fins i tot algunes coses es converteixen en virals, és hora de preguntar-nos si val tot... És el moment de reflexionar sobre els límits que imposa la Llei al fenomen actual de pujar i compartir qualsevol de les fotos i vídeos que apareixen pel nostre mur o perfil, és hora de delimitar quan vulnerem o no la legalitat de tercers respecte als drets d'autor, imatge i privadesa.

Puc compartir continguts si els ús sense ànim de lucre? Si el vídeo o la foto ja és pública, puc usar-la sense problemes en el meu negoci? Quins tipus de llicències existeixen? Què és això del copyright, copyleft i Creative Commons? La privadesa que paper juga en aquest assumpte?

Per això, tant si ets un particular que comparteix continguts per diversió, com si ets un professional que aprofita material d'uns altres per promocionar el seu negoci, com si pertanys a una entitat que li treu partit a les xarxes socials, aquest esdeveniment et pot aclarir molts dubtes i et guiarà perquè actuïs respectant la legislació online.

Activitat gratuïta, places limitades. Cal confirmar assistència en aquest enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat