Actualitat

El CCCB i l’Institut d’Humanitats de Barcelona organitzen el seminari “Pioneres del cinema: guionistes, muntadores, directores i actrius"

pioneresdelcinemaseminari

El seminari, a càrrec d’Ingrid Guardiola i Marta Sureda, se celebrarà del 7 al 15 de juliol.

Tot i que la història del cinema està plena de grans guionistes, cineastes i muntadores, la seva aportació sovint ha restat invisibilitzada. Aquest seminari pretenen recuperar el llegat de dones com l’Alice Guy, la Maya Deren, la June Mathis, la Frances Marion o l’Elynor Glyn. Al seminari s’abordaran qüestions com el treball en un món eminentment masculí, com van aconseguir fer-se un lloc en el depredador món de Hollywood o quins relats van crear.

Aquest curs parteix de la investigació d’Ingrid Guardiola i Marta Sureda per l’exposició La dimensió poc coneguda: pioneres del cinema que van comissariar al Museu del Cinema de Girona el 2014.

Ingrid Guardiola és professora de Tendències de la televisió contemporània a la UPF i de Nous formats televisius, Documental creatiu i Creació audiovisual a la UdG. També és documentalista, programadora i productora cultural al CCCB, col·laboradora del Cultura/s de La Vanguardia i programadora del Cinema Truffaut de Girona. Marta Sureda és professora associada d’Història del cinema a la UdG. Ha impartit diversos cursos sobre cinema, com ara Women Make Movies al Museu del Cinema de Girona. Va ser co-comissària de l’exposició “Un cinema en Transició, les pel·lícules del canvi polític a Catalunya (1975-1981)”.També és programadora del Cinema Truffaut de Girona.

Totes les sessions del seminari tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5), de 19.00 a 20.30 h.

+ info: Pioneres del Cinema

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat