Actualitat

Filmant a Barcelona amb l’Abbas Kiarostami

Arriba el primer taller de realització del director iranià a Barcelona. Serà del 27 de febrer al 10 de març de 2015. El període d’inscripcions ja està obert. Apunta-t’hi!

Des de fa més de 15 anys el director de cinema Abbas Kiarostami, un dels més influents i consagrats de la comunitat cinematogràfica internacional, ha estat treballant amb joves cineastes  a través de tallers pedagògics en països cm Itàlia, França, Alemanya, Corea, Japó, Marroc i molts d’altres.

El març del 2014, i per primer vegada, es va realitzar a Colòmbia el Taller Pràctic d’Autors: Filmant a Colòmbia amb Abbas Kiarostami. A la ciutat de Bogotà, 55 joves van participar dels diversos espais de creació, projecció i formació per professionals i públic.

Els autors participants en el taller van crear un total de 57 curtmetratges filmats a la mateixa ciutat de Bogotà, dels quals els millors van ser projectats al Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias (FICCI) 2014, la Cinemateca Distrital i nombrosos festivals Iberoamericans, i el més impressionant, el curt colombià Leidy va guanyar la Palma d’Or al Festival Internacional de Cine de Cannes 2014.

Donat l’èxit obtingut amb el primer taller, el mestre Kiarostami arriba a Barcelona amb la intenció d’estendre les seves accions de formació.

Així, durant 10 dies, 50 afortunats i afortunades podran participar del taller de creació: Filmant a Barcelona amb Abbas Kiarostami. Els alumnes crearan un total de 50 curtmetratges inspirats en llocs i personatges de Catalunya.  Localitzacions i actors que es posaran a la disposició dels participants que comptaran amb l’assessoria del director iranià, qui individualment guia el projecte de cada alumne: idea original, tractament visual, construcció narrativa del muntatge, fins que aquest queda finalitzat.  

A més de les creacions, els participants podran preguntar tots aquells dubtes sobre els seus mètodes i idees amb el director, qui respondrà en forma de sessions teòriques.

Requisits

Cal que els participants siguin eminentment autònoms i tinguin coneixements tècnics bàsics de direcció, imatge i muntatge, a més de comptar amb una unitat personal de rodatge i muntatge (una càmera i un ordinador dotat d’un programa d’edició).

Cal que s’hagi realitzat un treball previ de postproducció en el terreny. La organització posa a disposició bancs d’informació bàsica per la producció del curt.

Convocatòria

La selecció dels participants s’organitza a través d’una convocatòria a nivell internacional. El dia 21 de gener finalitza la convocatòria. La publicació de la llista de participants es donarà a conèixer el 27 de gener.

Cal completar el formulari que trobareu a continuació. 

Enviar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. un únic document en format –pdf que porti com a títol el teu nom i que contingui:

-Dades personals (foto, data de naixement, document d’identitat, direcció i telèfon de contacte, email, i descripció de la teva activitat professional principal (3 línies).

-Hoja de vida

-Carta exposant la teva motivació per participar al taller (màx. 1 A4)

-Breve Biografia de la teva filmografia (màx. 30 línies)

-Links: màxim 2 links de treballs anteriors, en cas que en tingueu accés.

Preu

850€ a abonar si ets un dels seleccionats com a màxim el 6 de febrer de 2015.

Per a més informació feu ‘clic’ aquí

_____________________________________________________________________________

A més, el dissabte 28 de febrer a les 16:30h, el director iranià realitzarà una Master Class durant mitja jornada amb la qual es dirigirà al públic cinèfil en general, qui tindrà l’oportunitat d’interactuar amb el director. En aquesta Abbas Kiarostami explicarà el seu recorregut personal i projectarà un llargmetratge sorpresa de la seva filmografia.

Preu: 20€. Aforament limitat. Per a més informació contactar amb: info@Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

_______________________________________________________________________

Durant tot el mes de març de 2015, la Filmoteca de Catalunya organitza un cicle que repassarà a manera de retrospectiva les obres del director iranià Abbas Kiarostami. El dimarts 3 de març, el mateix director inaugurarà el cicle amb una petita presentació.

Els títols que es podran veure són:

• Close-up

• En donde esta la casa de mi amigo?

• Y la vida continua

• A través de los olivos

• El sabor de la cereza

• El viento nos llevará

• Shirin

• Ten

• Copia Certificada

• Like someone in Love

Per a més informació feu ‘clic’ aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat