Estrenes

Isaki Lacuesta reconstrueix l’atemptat de Bataclan a “Un año, una noche”

La pel·lícula arribarà a sales el proper 21 d’octubre

Després d’alçar-se amb el Premi del Jurat Ecumènic a la darrera edició de la Berlinale, Un año, una noche, la nova pel·lícula del gaudinat Isaki Lauesta coescrita amb l’acadèmica Isa Campo, s’estrena a sales el proper 21 d’octubre. En ella, el cineasta gironí aprofundeix en els efectes psicològics de l’atemptat terrorista a la sala Bataclan de París, que va sacsejar el món sencer la nit del 13 de novembre de 2015.

Un año, una noche està protagonitzada per l’argentí Nahuel Pérez Biscayart i la francesa Noémi Merlant, interpretant una jove parella que assisteix a un concert a la sala parisina la fatídica nit de l’atemptat. Durant l'atac terrorista, ambdós aconsegueixen refugiar-se al camerino dels músics, però en sortir ja no són els mateixos i no saben si mai podran tornar a ser-ho. Quim Gutiérrez i Alba Guilera, juntament amb Natalia de Molina, Enric Auquer i el cantant C. Tangana completen el repartiment.

La pel·lícula és l’adaptació cinematogràfica de Paz, amor y death metal, el llibre de no-ficció on Ramón González narra la seva experiència com a víctima i testimoni de l’atemptat yihadista a Bataclan. Isaki Lacuesta i Isa Campo tornen a col·laborar en l’escriptura d’aquest llargmetratge, coproducció amb França i Espanya de la mà la catalana La Termita Films. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat