Estrenes

Maria Ripoll torna a les sales amb “Nosaltres no ens matarem amb pistoles”

La directora catalana retrata una generació tan frustrada com resilient

Presentada al Festival de Màlaga 2022 i, més recentment, projectada al BCN Film Fest, Nosaltres no ens matarem amb pistoles és el títol de la darrera pel·lícula de la directora catalana Maria Ripoll que arriba a les sales el 17 de juny. El film és una adaptació de l’obra teatral homònima de Víctor Sánchez, guanyador del Max a Millor autoria revelació el 2016, qui signa també el guió de la pel·lícula juntament amb Antonio Escámez.

Nosaltres no ens matarem amb pistoles compta amb un repartiment coral encapçalat per Ingrid García-Jonsson, l’acadèmica Elena Martín, Joe Manjón, Lorena López i Carlos Troya. Tots ells interpreten un grup d’amics que es retroben, després d’anys sense veure’s, al seu poble valencià a punt de celebrar la Festa Major. Durant la trobada, reviuen la seva amistat i comparteixen vivències, records i secrets, teixint un retrat generacional marcat per la crisi econòmica, la precarietat i el ressentiment enquistat d’una joventut perduda.

Ripoll, directora de la gaudinada Rastres de Sàndal el 2014 i de films com Lluvia en los zapatos o No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, signa ara aquesta tragicomèdia amb pinzellades de western, produïda per les acadèmiques Lina Badenes (Turanga Films) i Belén Sánchez (Un Capricho de Producciones). 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat