Estrenes

“Costa Brava, Lebanon” explora la fragilitat de les utopies rurals

El debut cinematogràfic de Mounia Akl arriba a sales el 27 de maig

Costa Brava, Lebanon, el debut cinematogràfic de Mounia Akl coescrit amb l’acadèmica Clara Roquet, es podrà veure a la gran pantalla a partir del 27 de maig després d’haver tingut la seva premiere mundial al Festival de Venècia, alçar-se amb el Premi del Jurat al Festival de Sevilla, i inaugurar més recentment el D’A Film Festival a Barcelona.

La pel·lícula segueix la història de la família Badri, originària de Beirut, que decideix abandonar la ciutat per començar una nova vida en una zona rural, lluny dels conflictes socials i de la contaminació. Però el seu oasis de resistència al capitalisme global aviat es veu amenaçat pels avenços de la construcció d’un abocador al costat de casa seva que farà trontollar la seva idíl·lica forma de vida rural. El casting està encapçalat per Nadine Labaki, Yumna Marwan, Saleh Bakri i Nadia Chancel entre d’altres..

Costa Brava, Lebanon és una coproducció internacional amb participació catalana de la mà de Lastor Media, que compta entre el seu equip amb els acadèmics Clara Roquet i Carlos Marques-Marcet com a coguionista i comuntador de la pel·lícula respectivament.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat