Estrenes

Miguel Ángel Blanca explora el turisme balear a “Magaluf Ghost Town”

El documental arriba a les sales el 26 de novembre

Què queda a Magaluf després de l'alcohol i els excessos, el balconing i l'olor d'orina i sang? A Magaluf Ghost Town, el sabadellenc Miguel Ángel Blanca aprofundeix en aquesta pregunta a través de diverses històries dels habitants permanents d’aquest nucli costaner, en un relat que es mou entre la comèdia i el terror.

Estrenat mundialment al Hot Docs Canadian International Documentary Festival, i premiat a Tessalònica, amb premiere nacional al Festival de Cine Europeo de Sevilla i a Catalunya inaugurant el Festival de Cinema Independent de Barcelona l’Alternativa,  el film és, amb paraules del seu director, “un relat coral d’una localitat on assistim a la convivència d’uns personatges amb el seu entorn”, transitant entre el documental i la ficció i amb un to que combina pinzellades de comèdia costumista, amb el drama i el terror de l’ambient. L’objectiu de la pel·lícula és explicar el cost humà de Magaluf des del punt de vista dels que viuen allà durant tot l’any.  Gravat en èpoques de temporada alta, però també en els mesos en què els turistes desapareixen, el film és una reflexió sobre le que significa ser turista a Europa. 

El documental, candidat als XIV Premis Gaudí i guardonat al Festival Internacional de Cinema de Tessalònica amb el premi a la Millor pel·lícula internacional, és una coproducció catalano-francesa que es podrà veure a sales d’arreu del territori a partir del divendres 26 de novembre.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat