Estrenes

El relat del macrojudici per la mort de 21 persones al festival l’any 2010

La Love Parade va ser un popular festival de música dance i electrònica que va originar-se a Berlín l’any 1989 com a celebració contracultural. Amb els anys, es va convertir en un negoci immens que es disputaven diverses ciutats fins que, l’edició del juliol del 2010, celebrada a Duisburg, va acabar amb una allau humana mortal. Entre les víctimes s’hi trobaven la cambrilenca Marta Acosta i la tarragonina Clara Zapater, ambdues estudiants Erasmus.

Dirigit per l’alemany Dominik Wessely i coproduït per l’acadèmica Eva Fontanals (Arpa Films) i DocDays Productions, amb la participació de Televisió de Catalunya, el film narra el que va succeir aquell fatídic dia i descriu el llarg procés judicial del cas, donant veu al jutge, advocats, fiscals, testimonis, acusats, tècnics i periodistes. L’anàlisi del com i per què es va produir la tragèdia s’entrellaça amb el testimoni dels pares de la Clara Zapater. 

Després del seu pas pel festival IN-EDIT TV, El caso Loveparade és un dels candidats als XIII Premis Gaudí i s’estrenarà el dimarts 26 de gener al programa Sense Ficció que s’emet per TV3.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat