Estrenes

TV3 estrena “La dona del segle”


El film de Sílvia Quer sobre l’eclosió del feminisme, s'estrena el divendres 8 de març a televisió

El 8 de març a les 21:50h, dins de l’espai La gran pel·lícula dels divendres a la nit a TV3, s’estrenarà la pel·lícula per a televisió La dona del segle, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, i en el marc de la programació de la Setmana de les Dones que sota el lema #SomDones està configurant les graelles de TV3 i Catalunya Ràdio. 

La pel·lícula per a televisió està dirigida per Sílvia Quer i compta amb un guió de Margarita Melgar que aprofundeix en l’eclosió del moviment feminista a Catalunya. Es tracta d’una producció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, RTVE, en coproducció amb Voramar Films i À Punt Mèdia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La narració es situa a la Barcelona del 1919, on Consuelo, una jove orfe, s’enfronta a tota mena de perjudicis mentre investiga si és la filla del conegut pintor Isidre Nonell i la seva musa. La dona del segle està dedicada a aquelles dones que van protagonitzar anònimament el principi d’un canvi i una revolució i la pel·lícula és un mosaic de totes elles.

El repartiment està encapçalat per Elena Martín (Júlia ist, Les amigues de l’Àgata), acompanyada de l'acadèmica Nora Navas, guanyadora de dos Premis Gaudí i un Premi Goya per Pa negre i Tots volem el millor per a ella; Àlex Monner, guanyador d’un Gaudí per Els nens salvatges i Bruna Cusí, que també es va endur els reconeixements de les Acadèmies de Cinema catalana i espanyola per la seva feina a la multipremiada Estiu 1993. El càsting es completa amb Pablo Derqui, Julio Manrique, Marta Larralde, María Maroto, Iris Lezcano, Javier Beltrán i Sergio Caballero.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat