Estrenes

Quatre noves estrenes catalanes arriben als cinemes

estrenes 02062017 2

El divendres 2 de juny s'estrenen 4 pel·lícules catalanes, dos documentals i dues ficcions. Es tracta de Classe valenta, de Victor Alonso Berbel, Sasha, de Fèlix Colomer, L'amant del silenci, de Jordi Cadena, i Mil coses que faria per tu, de Dídac Cervera.

Classe valenta

Dirigida per Victor Alonso Berbel, escrita per ell mateix juntament amb Borja Barrera Alluè i Jan Mathew Montserrat i produïda per Compacto i Fractal7. Hi intervenen, entre d'altres, Owen Jones, Iñigo Errejón i Iñaki Gabilondo.

Sinopsi: La realitat cambia en funció de les paraules que utilitzem per definir-la. Classe valenta és un experiment social que investiga la importància del llenguatge en la nostra forma d’entendre el món. El documental compte amb l’anàlisi de més de 20 experts como Owen Jones, George Lakoff, Íñigo Errejón, Christian Salmon o Iñaki Gabilondo, junt amb d’altres destacats protagonistes de l’àmbit de la comunicació política i la informació.

Tràiler:

 

L'amant del silenci

Escrita i dirigida per Jordi Cadena, produïda per Els Films de l'Orient i protagonitzada per Zaida Fornieles, Chesco Simón i Hermann Bonnin.

Sinopsi: Una casa gran a la vora del mar. La història d’una dona, de tres homes, de tres amors, tres històries o potser una sola. Una dona que estima el silenci i una vegada i una altra observa el batre de les ones, la seva rítmica repetició. Una història amb una gravetat musical persistent, construïda amb unes poques imatges que es multipliquen repetidament i una veu narradora que es reitera i es transforma en un ressò que desgrana les paraules que es converteixen en la memòria de la dona silenciosa.

Tràiler:

 

Mil coses que faria per tu

Dirigida per Dídac Cervera, escrita per ell mateix juntament amb Joan Sanz i produïda per Alhena Production, Dacsa Produccions i Papaye. Encapçalen el repartiment Peter Vives, Iris Lezcano, Peyu, Carmen Barrios, Boris Ruiz, Jordi Vilches, Cristina Brondo, Carles Sanjaime i Pep Cortés.

Sinopsi: En Dani (Peter Vives) ha perdut el rellotge de luxe que la seva xicota Mònica (Iris Lezcano) li ha regalat pel seu aniversari. Farta d’aquesta i altres decepcions, la Mònica decideix trencar amb Dani qui, aconsellat per l’Elías, un amic aficionat a la psicologia (Peyu), farà l’impossible per recuperar el rellotge i salvar la seva relació amb la Mònica. Però el que havia de ser una estratègia fàcil de portar a terme esdevindrà una història esbojarrada d’embolics amb la policia, mafiosos i un lladre de segona fila, amb bones descàrregues de surrealisme i humor.

Tràiler:

 

Sasha

Escrita i dirigida per Fèlix Colomer i produïda per Escac Films.

Sinopsi: El Sasha, un nen de vuit anys, viu a Ucraïna amb la seva mare i cinc germans més. Conviuen en un dia a dia de misèria, pobresa i insuficiència en tots els aspectes complicat encara més per la guerra actual al país. El Sasha deixa aquesta situació i arriba a Catalunya per conviure durant un estiu amb una família catalana. Què descobrirà, qui coneixerà, com li afectarà, com ho viurà? Totes aquestes preguntes s’aniran plantejant al llarg de la pel·lícula.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat