Estrenes

El telefilm “Jo, Ramon Llull” s’estrena l'Onze de setembre

estrena joramonllull

Diumenge 11 de setembre a les 22h a Televisió de Catalunya s’estrena el telefilm Jo, Ramon Llull, produït per TV3, Batabat i La Xarxa.

La pel·lícula, que compta amb les interpretacions de Jordi Bosch, Roger Casamajor, Dafnis Balduz, Nao Albet, Lluís Soler, Fermí Reixach i Abdelali El Aziz, entre altres, combina la ficció amb el documental sobre la vida de l’erudit mallorquí i commemora el 700 aniversari (1232-1316) de la seva mort.

Dirigeixen Joan Gallifa i Antoni Tortajada i firmen el guió ells mateixos juntament amb Roger Danès, Alfred Pérez Fargas, Gemma Sanz i Eloi Vila.

Sinopsi: Ramon Llull acaba de salvar-se d'un naufragi quan venia de la costa africana, de predicar entre els musulmans. L'han acollit a l'església de Sant Domènec de Gènova, prop d'on ha naufragat el vaixell que el duia de tornada a Mallorca. Allà hi retroba el frare que l'ha salvat, Simó de Puigcerdà. I li demana que li faci d'escrivent. Ramon Llull ja té gairebé vuitanta anys i vol escriure un llibre sobre la seva vida. I aquí comença la història de la vida de Ramon: "Jo, Ramon Llull, instat i sol·licitat una i moltes vegades pels meus devots, em disposo a recontar la història de la meva vida". Al mateix temps, Antoni Tortajada arriba a Palmai es dirigeix a l'Arxiu del Regne de Mallorca. Des d'allà explica que els Llull van arribar a Mallorca amb els conquistadors i es van instal·lar a l'illa. I, a través d'una història real, parla de com era aquell món colonitzat, on es barrejaven cristians, jueus i musulmans, en què el jove Ramon va néixer. A partir d'aquest moment, es van alternant la biografia ficcionada de Ramon Llull amb històries documentals que, de la mà de Tortajada, van descrivint diversos aspectes del context medieval del segle XIII català i europeu.

Tràiler

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat