Estrenes

Dos documentals catalans arriben als cinemes

estrenes 03062016

Política, manual de instrucciones, de Fernando León de Aranoa, documenta el procés des de dins de Podemos, i Sexe, maraques i chihuahues, de Diego Mas Trelles, parla de la singular figura de Xavier Cugat.

El divendres 3 de juny arriben als cinemes dues pel·lícules de no ficció i de temàtica heterogènia.

Política, manual de instrucciones

Escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa i produïda per Mediapro i Reposado.

Sinopsi: Política, manual de instrucciones enregistra al llarg d'un any a Podemos, la seva constitució, i assisteix als seus debats interns, a la seva articulació com a organització política: a la definició, en poc més de dos mesos, de les que serien les seves senyes d’identitat, la seva estructura. Estant present en els moments i en els espais claus de decisió, mostrant tant els bons moments com els dubtes, les crisis i les contradiccions. El documental de León de Aranoa es presenta com "un relat des de la cuina d’un dels processos polítics més inesperats i vertiginosos de la nostra història recent, un seguiment detallat de la construcció de Podemos. Un manual pràctic sobre com elaborar i comunicar un projecte polític en tan sols un any". L’esperit de treballs com The War Room (D.A. Pennebaker), Primary o Crisis (Robert Drew), juntament amb la intenció de brindar als espectadors l’oportunitat única d'assistir a situacions de rellevància històrica des de dins, ha inspirat el treball de Fernando León de Aranoa, director de pel·lícules com Los lunes al sol o Un día perfecto, i documentals como Caminantes o Invisibles (guanyador d'un Goya a millor documental). 

Tràiler: 

 

Sexe, maraques i chihuahues

Escrita i dirigida per Diego Mas Trelles i produïda per Minimal Films, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

Sinopsi: Sexe, maraques i chihuahues explica la història de l'únic espanyol amb quatre estrelles al Passeig de la Fama del Hollywood Boulevard, un biopic alegre i ple de música que enllaça els dos continents. Del blanc i negre al color, amb els extractes de pel·lícules rodades a l'estudi i per les grans Majors amb un elenc de grans estrelles. Rendirem tribut a l'auge de la ràdio i les grans orquestres. Recordarem els mítics clubs, les sales de ball dels hotels i casinos poc després d'acabar la llei seca. Reviurem la banda sonora de les grans pel·lícules musicals i dels xous de televisió. Explicarem una història d'affairs, amb mafiosos, cotxes de luxe i decorats de palmeres. Una història que va de Cuba a Barcelona, passant per la Meca del cinema i el naixement de Las Vegas al ritme de les maraques. Explicarem la increïble vida de Xavier Cugat.

Tràiler:

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat