Estrenes

La producció catalana, gallega i belga 'Llops bruts' s'estrenarà el 8 d'abril

llops bruts

La producció catalana, gallega i belga Llops bruts, opera prima de Simón Casal de Miguel i protagonitzada per Marian Álvarez, Isak Férriz i Manuela Vellés, s'estrenarà el pròxim 8 d'abril.

Mentre tot Europa patia i moria en la Segona Guerra Mundial es creia que Espanya era neutral, però al nord, a Galícia, hi havia un altre camp de batalla. Molts lluitaven per la supervivència, valent-se de l'estraperlo, l'espionatge o la traïció en una mina de wolfram, la Ciutat dels Alemanys. I les dones mineres eren les protagonistes.

Poden dues pobres mineres canviar el curs de la Segona Guerra Mundial?

El wolfram era el mineral idoni per construir l'armament que faria guanyar la segona Guerra Mundial ... i els nazis el van trobar a Galícia. En una d'aquestes mines gallegues situades al costat del màgic Bosc de Teixadal, dues germanes viuen els moments més importants de les seves vides. Les dues tenen una doble vida: a més de treballar a la mina trafiquen amb el Wolfram o ''or negre''.

Aquesta és una història d'amor, aventura i acció basada en fets i personatges històrics.

L'opera prima de Simón Casal se centra en la presència de nazis a les mines de Casaio, una part de la història de Galícia desconeguda relacionada amb la Segona Guerra Mundial. Partint de fets reals, la cinta s'endinsa en l'obscura veritat que va tenir lloc a les mines de Casaio en un camp de presoners situat als pics més alts de Galícia. Allà, 471 presoners de guerra republicans van ser obligats a extreure tungstè (wolfram) per commutar les seves penes. Parts dels fets que explica la pel·lícula van succeir de veritat, però la història que viuen els protagonistes del film és inventada; un drama a cavall entre el gènere bèl·lic de guerrilles, el de misteri, el romàntic i el d'espies. És una producció de Dream Team Concept, Agallas Films, Left Field Ventures amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Televisió de Galícia, Canal Sur i l'AGADIC (Axencia Galega das Industrias Culturais).

L'Academia Galega do Audiovisual, que cada any revisa tota la producció audiovisual gallega, va publicar, el dilluns 14 de març, la llista dels nominats en les diferents seccions dels Premis Mestre Mateo. Llops bruts ha estat la segona pel·lícula amb més nominacions després de les 15 aconseguides per O Descoñocido.

Els 14 guardons als quals aspira  Llops bruts en la catorzena edició dels premis són:

01.-millor llargmetratge
02.-millor interpretació masculina de repartiment (Ricardo de Barreiro)
03.-millor interpretació femenina protagonista (Marían Álvarez)
04.-millor interpretació femenina de repartiment (Manuela Vellés)
05.-millor direcció (Simón Casal de Miguel)
06.-millor direcció de fotografia (Sergi Gallardo)
07.-millor direcció d'art (Antonio Pereira)
08.-millor direcció de producció (Carlos Amoedo)
09.-millor guió (Paula Cons, Felipe Rodríguez, Noelia del Río, Carmen Abarca)
10.-millor muntatge (Jordi López)
11.-millor música original (Sergio Moure de Oteyza)
12.-millor so (Guilhem Donzel, Srdjan Kurpjel)
13.-millor vestuari (María Anta)
14.-millor maquillatge i perruqueria (Oriane de Neve, Antonella Prestigiacomo)

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat