Estrenes

S'estrena als cinemes "L'assaig"

lassaig

L’òpera prima de Lluís Baulida, productor i director d’escena, és una comèdia dramàtica sobre el teatre i sobre la vida que porta per títol L’Assaig i arribarà a sales aquest divendres 6 de novembre. Estructurada com un seguit d’escenes teatrals, acompanya un grup d’actors que intenten reconstruir les seves vides en plena crisi dels quaranta mentre assagen Anònim venecià.

L’assaig és també una experiència narrativa entre l’univers teatral i el cinematogràfic. Un viatge entre les dues arts amb la necessitat de reinterpretar algunes escenes de la nostra vida com a argument vital. L’objectiu del director ha estat fer sentir a l’espectador de cinema que és a la platea del teatre. Per a aconseguir-ho ha estat important el llenguatge de càmera, el to interpretatiu i el tractament del so.

La pel·lícula es va rodar la primavera del 2014, íntegrament a Girona, amb el suport a la producció de l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Salt, Bloom, El Canal Centre d’Arts escèniques i TVGirona i en règim de cooperativa amb tot l’equip tècnic i artístic.

Lluís Baulida (Girona, 1973) ha estat distribuïdor de curtmetratges, productor, director de producció, cap de producció, ajudant de direcció, guionista i director. Els seus dos primers curtmetratges (Els diumenges -2000- i Els matins -2004-) varen obtenir nombrosos premis en diversos festivals internacionals i s’han vist a televisions de tot el món. En teatre ha treballat com a ajudant de direcció, cap de producció i productor executiu fins arribar a dirigir dues obres (Dies de vi i de roses -2011- i Anònim venecià -2013-). L’assaig és el seu debut en el llargmetratge com a guionista i director.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat