Estrenes

Estrena del documental "Héroes invisibles: Afroamericanos en la Guerra Civil Española"

invisibleheroes

Es podrà veure en primícia dins del cicle Visions Documentals als Cinemes Girona.

Es presenta en primícia el documental Héroes invisibles: Afroamericanos en la Guerra Civil Española d'Alfonso Domingo i Jordi Torrent dimarts 2 de juny a les 20.00 hores als Cinemes Girona (Carrer Girona, 175).

Jordi Torrent va iniciar la seva trajectòria audiovisual en el camp del vídeo a la Barcelona de principis dels 80. Després va marxar a Nova York, on des de la seva productora Duende Pictures ha produït diversos documentals i programes de televisió i dirigit dos llargmetratges, l’últim dels quals, La redempció dels peixos, es va poder veure el desembre passat als Cinemes Girona. En aquesta ocasió es presenta el seu últim treball, en estrena a tot l’Estat, Héroes invisibles: Afroamericanos en la Guerra Civil Española, codirigit amb el periodista, documentalista i escriptor Alfonso Domingo i produït pels propis directors i la fotògrafa Mireia Sentís.

Els herois invisibles d’aquesta història són els 85 voluntaris afroamericans integrants de la Brigada Lincoln composta per 2.800 persones que, el 1936, varen venir a defensar la República espanyola. La gesta de la Brigada Lincoln és coneguda, però no la dels seus integrants afroamericans que van venir a Espanya per combatre i lluitar contra el racisme i per uns drets civils que els negaven al seu propi país. Aquesta és la seva història, una pàgina inèdita tant als Estats Units com a l’Estat espanyol: la peripècia d'uns herois que van acudir a una guerra llunyana per lluitar per la llibertat i els drets humans, i que gràcies a aquest documental han deixant de ser invisibles.

Basat en entrevistes amb el veterà brigadista afroamericà James Yates, entre d'altres, el documental compta amb la participació d'historiadors i experts espanyols i nord-americans, i inclou imatges d'arxiu inèdites i la filmació en escenaris històrics de Mississipí, Chicago, Nova York, Madrid, València, Aragó, Catalunya i els Pirineus.

La projecció compta amb la presència d’en Jordi Torrent i de la Mireia Sentís, que en faran la presentació i entaularan un col·loqui amb el públic assistent.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat