Estrenes

"Comala, Comala" de Fran Ruvira es presenta a DocumentaMadrid 2015

franrovira

La presentació del projecte inspirat en la novel·la Pedro Páramo coincideix amb el 60è aniversari de la publicació de la novel·la de Juan Rulfo.

Comala, Comala, curtmetratge documental de Fran Ruvira, es presenta per primera vegada a la Secció Oficial de Documenta Madrid ’15. La presentació coincideix amb el 60è aniversari de la publicació de la novel·la de Juan Rulfo.

Es tracta d'un projecte en forma de viatge a la frontera d'Alacant i Múrcia a la recerca de les ruïnes de Comala, un petit llogaret que comparteix nom amb el poble fictici de la novel·la Pedro Páramo de l'escriptor mexicà. Una coincidència que serveix per introduir el personatge de Pedro Páramo en el relat oral i quotidià dels pobles de la zona. Com si es tractés d'una de les ciutats dobles d’ Italo Calvino, el director acudeix a aquest paisatge –del que és originària la seva família paterna- prenent la veu de la novel·la per reflexionar sobre el desarrelament, el mite, la memòria i la cerca de l'origen. Un joc a mig camí entre la llegenda i la història local, entre la literatura i la vida, entre les veus del present i els ressons del passat...

DocumentaMadrid és el festival dedicat en exclusiva al “cinema del real” que acull la CINETECA per oferir els millors títols del gènere produïts aquesta temporada al voltant del món. Comala, Comala forma part dels 18 títols que es passaran a la secció oficial de curtmetratges del festival, la seu central del qual està a la prestigiosa sala madrilenya, convertida ja en tota una icona del cinema documental.

Comala, Comala és una coproducció entre la productora catalana Rollout Producciones i La Fábrica Nocturna Productions (Paris), Aadk (Múrcia) i The Waterdrop Films (València) amb la col·laboració del grup CRIMIC de la Universitat Paris-Sorbonne. Després el film viatjarà a altres festivals internacionals com Trento Film Festival (Itàlia) o el Festival de Jalisco (Mèxic).

+ info: Comala, Comala a Documenta Madrid

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat