Estrenes

Les coproduccions catalanes "Blue Lips" i "Bugarach" arriben a la cartellera

A partir de divendres 7 de novembre els espectadors ja poden gaudir d’aquests llargmetratges que s’estrenen a la gran pantalla.

Blue Lips es pot veure als Cinemes Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona) i als Cinemes Boliche (Avinguda Diagonal, 508, Barcelona), i Bugarach als Cinemes Girona, als Cinemes Zumzeig (Carrer Béjar, 53, Barcelona) i al Cinema Truffaut (Portal Nou, 7, Girona).

Blue Lips

Daniela De Carlo, Julieta Lima, Gustavo Lipzstein, Antonello Novellino, Nacho Ruipérez i Ricardo Nobuo Shima són tots directors de Blue Lips, un llargmetratge que explica sis històries que són, en realitat, una, i transcorre als Sanfermines.

Blue Lips parla de sis personatges atordits per la rutina, que sota el seu rumor escolten una veu que els diu que això no està bé del tot però que la ignoren i segueixen vivint sense donar-li importància. Per estrany que sembli, serà en els sorollosos Sanfermines on tots ells acabin trobant un espai propici per a la reflexió i el renaixement.

Així, en mig de Pamplona es creuaran l’ Oliver (Avi Rothman) que ha de prendre una decisió que canviarà el seu futur, la Malena ( Malena Sánchez) que es comença a obrir al món, en Guido (Dudu Azevedo) el centre de l'atracció, en Vittorio (Simone Càstano) incapaç de superar una tragèdia familiar, la Sagrario (Mariana Be), atrapada pel seu passat, i en Kalani (Keona Cross) que busca llibertat i noves experiències.

Produït per la catalana Fosca Films en coproducció amb l’argentina Cronopia Films i la col·laboració de Media Desenvolupament, i amb guió de Daniel Mediavilla i Amaya Muruzabal. Blue Lips es va estrenar a la Secció Punto de Encuentro del darrer SEMICI – Semana Internacional de Cine de Valladolid.

El llargmetratge ha estat premiat a la Secció Guadalajara Construeix del Festival de Cinema de Guadalajara celebrat a Los Angeles i va participar a la Secció Primer Tall del Mercat de Cinema Finestra Sud.

Si vols veure el tràiler o desitges més informació fes ‘clic’ al següent enllaç.

 

Bugarach

Bugarach és el documental sobre la fi del món dirigit per Ventura Durall, Salvador Sunyer i Sergi Cameron.

La pel·lícula, produïda per Nanouk Films, Televisió de Catalunya, TVE i l’holandesa Filmtank, és una faula en forma de comèdia existencialista sobre la crisi espiritual d'Occident, la qual s’explica a través de la història de cinc personatges que s'enfronten a la fi del món a Bugarach.

Bugarach és un poble tranquil de 194 habitants situat al sud de França, on la gent viu tradicionalment de l'explotació fustera i la ramaderia. Normalment a Bugarach no succeeix res extraordinari, però la tranquil·litat s'esvaeix quan comença a circular una notícia que dóna la volta al món a través de diferents mitjans com el New York Times o la CNN i que es propaga com un virus a través d'Internet: ''El 21 de desembre de 2012 acabarà el món tal com el coneixem, i Bugarach serà l'únic lloc del planeta que sobreviurà a l'Apocalipsi''.

A partir d'aquest moment neix un fabulós fenomen que es materialitza en l'arribada creixent de turistes, periodistes, sectes, especuladors i tafaners. El preu de les cases es multiplica per quatre, molts veïns s'apunten al negoci del ''souvenir esotèric'' i el poble es divideix en dos: Els autòctons i els invasors. La pel·lícula segueix diferents personatges als quals la por, l'esperança o la cobdícia aflora mentre s'acosta el dia final.

Bugarach, que va guanyar el Premi de la Crítica del Festival Message to Man de Sant Petersburg, ha viatjat per festivals com DocsBarcelona, Festival Internacional de Documentals i Animació Dok Leipzing a Alemanya, CIFF Camden Film Festival a Maine (EEUU), Antenna Film Festival a Sydney (Austràlia), Festival Internacional de Documentals Hot Docs a Toronto... i continua la seva gira internacional a IDFA Festival Internacional de Docuymentals Best of Tests a Holanda i al Festival de Cinema de Cali a Colòmbia. 

Si vols veure el tràiler o desitges més informació fes ‘clic’ al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat