Estrenes

'Seré asesinado' s'estrena als cinemes catalans

El multipremiat documental Seré asesinado compta amb unes estrenes-debat amb personalitats del món de l'advocacia i el periodisme.

El documental Seré asesinado, produït per JWP en associació amb Antàrtida Produccions i Plus Pictures i en coproducció amb Televisió de Catalunya, BBC, ITVS i TVE, es projectarà als cinemes de Catalunya en unes estrenes-debat que seran un punt de trobada i reflexió.

Després de presentar-se al Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona i guanyar el Premi Pro-Docs entregat en l'última edició del DocsBarcelona, el públic podrà participar en tres sessions els dies 19, 20 i 21 de juny a Barcelona i Girona i debatre la pel·lícula amb experts en la polèmica temàtica que retrata. Alguns dels convidats seran el propi director Justin Webster, el jutge espanyol Carlos Castresana, el president de la Comissió de Justicia Penal Internacional de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona Joan Merelo-Barberà, o el periodista Jordi Évole.

Seré asesinado, dirigit pel periodista i cineasta britànic afincat a Catalunya Justin Webster, és un polèmic thriller polític que retrata la fosca realitat de l'assassinat de l'advocat guatemaltec Rodrigo Rosenberg. Un cas que va donar la volta al món per mitjà del vídeo que la víctima va gravar abans de la seva mort on denunciava el seu imminent assassinat en mans del president del país, i que va tenir una enorme viralitat a Youtube.

Demostrant que en ocasions la realitat supera la ficció, Seré asesinado reconstrueix la història del cas que va estar a punt de derrocar el govern de Guatemala i que va requerir de la intervenció de les Nacions Unides amb un equip liderat pel fiscal espanyol Carlos Castresana.

Aquesta història d'assassinat, amor i conspiració política, construïda per dur l'espectador de sorpresa en sorpresa fins a un final inesperat, ha tingut un llarg recorregut per festivals internacionals que va iniciar-se a la Secció Oficial del prestigiós HotDocs el 2013, i ha passat per d'altres com el Festival International de Cine de Chicago, i ha guanyat premis en el Festival de Cinema de L'Havana, el Mostra Internacional de Cinema de São Paulo, el Festival de Cine de Tallgrass, i, recentment, el Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias (FICCI), on va ser guardonat amb el premi a Millor Director. A aquest recorregut internacional se suma la presència de Seré asesinado en festivals espanyols com el DocumentaMadrid, prèviament a la seva estrena a la Cineteca de Matadero amb un gran èxit d'assistència.

Sinopsi

Seré asesinado explica la història real i increïble d'un advocat que per iniciar una recerca de justícia va dur el seu país gairebé al caos. Una història que s'ha de veure per creure. El maig de 2009 Rodrigo Rosenberg, un advocat ric i carismàtic, va sortir a fer una passejada en bicicleta prop de casa seva a Guatemala i va ser assassinat. Un assassinat més que podria haver passat desapercebut: Guatemala té una taxa d'homicidis quatre vegades més alta que la de Mèxic, una xifra pitjor inclús que el total de morts civils a la guerra de l'Iraq. L'extraordinari d'aquest cas és que Rosenberg sabia de ben segur que moriria. Poques setmanes abans, dos dels clients de Rosenberg havien estat assassinats. Ell es va llançar de ple en una investigació que el duria a la seva mort, segons els va explicar als seus amics. Un vídeo que va gravar dies abans de la seva mort acusa el president del seu assassinat. L'acusació, viralitzada a través de YouTube, quasi aconsegueix derrocar el govern. I així comença una investigació magistral, una recerca que destaparà l'ànima de Rosenberg i l'infern de Guatemala. Un cas ple de girs i voltes inesperades que portaran a una conclusió increïble.

Les dates d'Estrena-debat de Seré asesinado als cinemes de Catalunya són les següents:

19 de juny a les 19.30h. Cinemes Girona (Barcelona). Projecció i trobada amb el director Justin Webster, el president de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona Joan Merelo-Barberà i el jutge Carlos Castresana. Organitzat amb el suport de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB).

20 de juny a les 19.30h. Cinemes Girona (Barcelona). Projecció i trobada amb el director Justin Webster, el periodista Jordi Évole i el jutge Carlos Castresana.

21 de juny a les 21h. Cinema Truffaut (Girona). Projecció i trobada amb el director Justin Webster i el jutge Carlos Castresana. Organitzat amb el suport de l'Il•lustre Col•legi d'Advocats de Girona (ICAG).

Entrades disponibles a ticketmaster i/o a la taquilla del cinema.

La pel·lícula es projectarà en 3 sessions més als Cinemes Girona de Barcelona el 26 de juny i el 3 i 10 de juliol, així com la setmana del 20 al 26 de juny al Cinema Truffaut de Girona.

La premsa internacional ha dit:

"Salvatge, inquietant i evocadora " - The Guardian
"Apassionant" - The Daily Telegraph
"Increïble" - The Times
"Res igual en la història del cinema documental" - Helsingen Sanomat
"S'ha de veure per creure" - Toronto Film Scene

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat