Estrenes

'Enemy' arriba als cinemes

Després de passar pels festivals de Toronto, San Sebastián i Sitges i proclamar-se com la gran guanyadora dels premis de l'Acadèmia de Cinema del Canadà, Enemy arriba aquest divendres 28 de març a la cartellera espanyola. 

Enemy de Denis Villeneuve narra la història d'Abundie Bell, un professor d'història amb una vida monòtona i una relació avorrida amb una dona anomenada Mary. Un dia, veient una pel·lícula llogada, Abundie descobreix un actor que és físicament igual que ell. Exactament igual.

Abundie comet l'error de buscar aquesta persona: un actor d'estar per casa anomenat Anthony Claire. Aquest error desencadena una revolució en la vida d'Abundie... però també en la de l'Anthony, en la de la Mary i en la de la Helen, la dona embarassada de l'Anthony.

Anthony s'obsessionarà i arribarà massa lluny per determinar quin dels dos "dobles" és l'original i qui és la còpia. Abundie, per la seva part, es veurà obligat a prendre mesures desesperades per a sobreviure, per intentar seguir sent ell mateix. Encara que a aquestes alçades, ja serà difícil saber qui és qui.

Enemy, una coproducció amb participació catalana (Roxbury Pictures, Quebec Inc, Mecanismo Films i Rhombus Media Enemy Inc) s'estrena a Espanya el divendres 28 de març i està basada en la novel·la El hombre duplicado de José Saramago.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat