Estrenes

‘American Jesus’ arriba als cinemes

El documental d'Aram Garriga s'estrenarà el proper 2 d'abril als cinemes Girona i Zumzeig de Barcelona.

Després de cridar l'atenció dels mitjans de comunicació nord-americans i de ser presentada en diversos festivals internacionals com Sitges o Woodstock, el documental American Jesus, dirigit pel barceloní Aram Garriga i produït per Carles Torras (Zabriskie Films), arriba per fi a les grans pantalles en la seva versió íntegra per a cinemes en V.O. subtitulada.

Als Estats Units el cristianisme pren formes d'allò més diverses, donant lloc a una visió polièdrica de la fe que ha passat a formar part de la cultura pop arribant a generar una indústria de 7.000 milions de dòlars. Pel documental desfilen els protagonistes d'algunes de les esglésies i congregacions més sorprenents que sorgeixen de la comunitat cristiana i s'analitzen les implicacions socials, històriques, econòmiques i polítiques del moviment: pastors de l'Apocalipsi i del Heavy-Metal, defensors del creacionisme, manipuladors de serps verinoses, motoristes de Crist, clubs de la comèdia exclusius per cristians, o surfistes i skaters, són alguns dels personatges que formen el mosaic que composa American Jesus.

El director Aram Garriga i el guionista Xavi Prat s'aventuren en un viatge de carretera al cor de la fe nord-americana recorrent els racons més insòlits dels Estats Units a la recerca dels personatges que puguin donar resposta a les preguntes fonamentals que travessen aquest documental: Per què milions d'americans esperen impacients la fi del món? Per què això provoca una polarització creixent entre la dreta i l'esquerra nord-americanes? Com afecta aquest fet la política exterior americana a l'Orient Mitjà? Com s'expressa l'espiritualitat a través del somni americà?

Una producció de Zabriskie Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, Televisión Española, Glass Eye Pix (USA) i Visualsuspects que reflecteix una fascinant diversitat a l'hora de viure la fe als Estats Units, i com aquesta fe es converteix en un eix vertebrador de la cultura i la societat nord-americana.

Aram Garriga dirigeix American Jesus, el seu segon documental, després d'endinsar-nos en l'escena musical underground dels anys 90 amb Introspective (2007), un film que va estar guardonat com a millor documental musical i nominat a millor director en el New York Independent Film & Video Festival (2008), participant en festivals com l'IN-EDIT de Barcelona, Mar del Plata, Leeds, Portobello, entre d'altres. A més, exerceix com a editor i productor en diversos projectes audiovisuals.

Per la seva banda, el productor i director Carles Torras (Joves 2004, Open24h 2011), al capdavant de la producció executiva amb la seva companyia Zabriskie Films, és un dels representants al nostre territori d'una nova manera d'entendre el cinema actual. Després d'haver auto-produït el seu últim llargmetratge Open24h, ara ens presenta la seva primera coproducció internacional, que compta amb distribució als Estats Units i ha estat adquirida per TIME WARNER Inc. per ser emesa a la televisió americana.

Per a més informació: www.americanjesusthemovie.com

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat