Estrenes

S'estrena el llargmetratge 'Marhaba' de Sergi Cervera

La pel·lícula, dirigida per Sergi Cervera i protagonitzada per Alain Hernández, és candidata als VI Premis Gaudí.

Marhaba arriba a la gran pantalla dimecres 20 de novembre a les 21h als Cinemes Girona de Barcelona. Tot un èxit per a un projecte que es va començar a rodar entre els mesos de gener i febrer del 2012, amb tan sols 6.500 euros de pressupost i que, gairebé dos anys després, veu la llum a les sales de cinema.

Marhaba és un film escrit i dirigit per Sergi Cervera i protagonitzat per Alain Hernández (La Riera, Pop Ràpid). Explica una història basada en un fet real: un noi de barri de caràcter violent agredeix una noia marroquina en un caixer automàtic. Amb aquest punt de partida, es desencadena una trama de ficció però en un escenari real: el desert del Sàhara. I és que el protagonista de la pel·lícula, en Toni, és condemnat a fer hores de treball comunitari i se li assigna col·laborar amb l'ONG Marhaba. Els membres d'aquesta entitat solidària decideixen endur-se en Toni al sud del Marroc, en el marc d'un viatge col·lectiu que té com a repte donar a conèixer la manera de viure dels petits pobles del desert. Tota l'aventura, així com l'evolució personal de Toni, queda gravada pels responsables de l'ONG.

Els personatges de ficció, els habitants del desert i responsables i col·laboradors reals de l'entitat solidària Marhaba s'entrecreuen en una història amb moments dramàticament intensos però també ben carregada d'humor.

La pel·lícula es projectarà cada dimecres a les 21h als Cinemes Girona de Barcelona fins, com a mínim, a finals d'any. 

Marhaba va néixer com a sèrie televisiva i websèrie de 13 capítols. El projecte es va poder tirar endavant gràcies a la coproducció entre Boala Films i La Xarxa, que la va distribuir de cara a l'emissió a través de les televisions locals catalanes. Ara, amb el suport de la plataforma BUMAYÉ, el projecte s'estrena als cinemes com a llargmetratge, després d'haver aconseguit diferents reconeixements dins la seva intensa trajectòria:

- Festival de Cine de Madrid-PNR: Premi Uptofest al Millor Llargmetratge
- Cinelow, Festival de Cinema Low Cost i Directors Emergents de Sabadell: Premi del Públic al Millor Llargmetratge i Premi al Millor Actor (Alain Hernández).
- Seleccionada dins el Festival de Cinema de Girona.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat