Col·laboracions

L'Acadèmia del Cinema Català col·labora amb el concurs Millor Pa de Pagès Català 2014

Ernest Righetti Pla, de Righetti Forners de Gavà, s'ha proclamat guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014, celebrat a Barcelona. 

Righetti va competir amb quatre finalistes més que representaven a fleques de les províncies de Lleida i Barcelona. El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l'Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida.

El jurat del Concurs, presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, la periodista de TV3 Lídia Heredia; el president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana i l'actriu i acadèmica Mercè Rovira, va destacar les qualitats de la IGP Pa de Pagès Català, "una certificació jove però que garanteix la màxima excel·lència en un producte que es fonamenta en la qualitat i la traçabilitat de les matèries primeres, els procediments d'elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció."

Ernest Righetti es va emportar la placa que acredita que el seu pa és el Millor Pa de Pagès Català de l'Any 2014 i un premi en metàl•lic de 2.000 euros. El forner guanyador va manifestar que la distinció que havia obtingut la rebia com un estímul per mantenir el seu compromís per oferir uns pans de qualitat que són fruit de la tradició artesana de la seva família.

Els finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014, Josep Baldomà (Balaguer), Pau Borràs (Algerri), Jaume Ribas (La Llagosta), Manel Serra (Lleida) i el propi Riguetti, es van classificar després de passar una eliminatòria en la que van participar-hi 30 flequers de tota Catalunya.

La final del Concurs es va fer a Barcelona, en un acte que va aplegar a més de 150 persones, entre elles representants de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments catalans (Lleida, Algerri, Cervera i Gavà).

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar el passat mes de novembre convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català amb l'objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida. El Consell està format per 160 fleques artesanes de tota Catalunya, amb més de 430 punts de venda propis.

Us preguntareu la relació entre l'Acadèmia del Cinema Català i el Millor Pa de Pagès, oi? Ens agrada el Pa de Pagès i tot el que vingui del Gremi de Flequers i dels forners de Catalunya, que molt amablement col·laboren en els actes de l'Acadèmia. A més, l'avi de la Mercè Rovira era forner i li va fer molta il·lusió participar en aquest acte.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat