Activitats Acadèmia

“El sostre groc”, d’Isabel Coixet, protagonista del Cicle Gaudí al mes de juny

El film va rebre el Gaudí a Millor pel·lícula documental

Aquest mes de juny el Cicle Gaudí presenta El sostre groc, un documental dirigit per Isabel Coixet que dissecciona el cas de la denúncia de nou dones contra dos dels seus professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals comesos entre els anys 2001 i 2008.

La denúncia, presentada l’any 2018, va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. Basant-se en la investigació que el Diari Ara fa públic el maig del 2020, El sostre groc desgrana el cas a través de les declaracions testimonials a càmera de les víctimes i supervivents dels abusos i d’un gran volum d’imatges d’arxiu inèdites.

El documental va rebre el guardó a Millor pel·lícula documental als XV Premis Gaudí, així com el Premio RTVE-Otra Mirada i la Menció especial al Premio Dunia Ayaso, ambdós entregats al Festival de Sant Sebastià l’any 2022, i dues nominacions a Millor documental als Premis Goya i als Premis Sant Jordi de cinematografia.

La projecció del film al Cicle Gaudí es produeix en la recta final del procés d’elaboració del protocol contra els abusos a l’audiovisual i les arts escèniques, que l’Acadèmia del Cinema Català està duent a terme amb la complicitat de les associacions del sector i el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat