Activitats Acadèmia

L’Acadèmia a la 26ena edició del Festival de Màlaga

Del 14 al 16 de març hi serà present al costat dels 8 projectes de la Residència de guions

L’Acadèmia del Cinema Català viatja enguany a Málaga per acompanyar els 8 projectes seleccionats a la Residència de guions al MAFIZ, a la zona profesional del festival malagueny. Dels dies 14 al 16 els/les residents, acompanyats dels seus productors/es i sota el paraigües de Catalan Films, mantindran reunions amb diversos agents nacionals i internacionals acreditats amb l’objectiu d’avançar en el camí de fer realitat els seus projectes.

Durant aquests dies també mantindran una trobada amb responsables de DAMA, recent incorporada com a col·laboradora de la Residència, per conèixer el funcionament de l'engranatge dels drets d'autor i rebre informació necessària per protegir-se com a guionistes i preservar les seves obres. Assistiran també a diverses xerrades professionals organitzades tant en el marc de MAFIZ com del festival, així com a les sessions de networking a les que han sigut convidades.

A més, acompanyarem un dels residents, l'Àlex Lora, que estrena ‘Unicorns’, la seva òpera prima de ficció, a la Secció Oficial del festival.

 

Una xerrada sobre bones pràctiques audiovisuals

L’Acadèmia participarà també en la xerrada “Necessitat de les bones pràctiques en el sector audiovisual”, organitzada per l'Associació de les Bones Pràctiques de l’Audiovisual - ABPAU. La taula rodona s'organitza a l’objectiu de reflexionar sobre quines praxis es poden millorar dins la indústria i quines noves actuacions es poden plantejar per tal de convertir el sector audiovisual cada vegada en un espai més ètic i de confiança.

Laia Aubia, directora de l’Acadèmia, presentarà el Departament contra els abusos al sector audiovisual i de les arts escèniques, creat per l’Acadèmia el maig de 2022, amb la finalitat d’oferir un servei especialitzat i gratuït d’atenció jurídica i psicològica de les víctimes d’abús o assetjament, i de crear un protocol contra els abusos implementable per tots els agents del sector a a Catalunya.

A la taula, l’acompanyaran Scott Cleverdon, de la Fundació First Team - Familia de cine (FdC) que parlarà del paper de l’ètica del cinema; Pablo Moreno, productor i director de Stellarum Films, que es centrarà en el plantejament de l’ètica davant i darrere de les càmeres; María del Carmen Barranco, catedràtica de filosofia del dret i directora de l’Institut de Drets Humans Gregorio Peces-Barba de la Universitat Carlos III, qui reflexionarà sobre l'eficàcia dels codis ètics; i un representant de l’Associació de Professionals de la Producció (APPA), per parlar dels seus codis deontològics.

L’acte moderat per l’acadèmica Assumpta Serna, tindrà lloc el 16 de març a l’Auditori Museu Thyssen. Estarà obert al públic, fins a completar aforament, i als professionals acreditats al Festival.

 

Catalunya protagonista secció Territorios

L’Acadèmia participarà també als actes del 15 i 16 de març dedicats a Catalunya, com a protagonista de la secció Territorios, entre els quals destaca l’entrega de la Biznaga de Plata que rebrà la  delegació catalana, encapçalada per la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga en mans de l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, i amb la presència de Judith Colell; l’homenatge pòstum a Agustí Villaronga per la seva implicació i llarg recorregut en el món del cinema; i la presentació de les línies d’ajuda catalanes i els projectes presents al MAFIZ a càrrec de l’ICEC.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat