Activitats Acadèmia

La FilmoTeca de Catalunya ret homenatge a Jaume Figueras

Jaume Figueras va rebre el Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2023

El dijous 16 de març la FilmoTeca de Catalunya, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, se suma a l'homenatge atorgat a l’acadèmic Jaume Figueras a la darrera edició dels Premis Gaudí, on va rebre el Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2023, per la seva visió lliure i apassionada com a programador i per la seva contribució a generar vocacions cinematogràfiques dins la indústria catalana, així com pel seu paper com a programador i introductor del cinema en versió original a casa nostra.

L’acte començarà a les vuit del vespre amb la projecció The Marrying Kind (1952), de George Cukor. La presentació anirà a càrrec del mateix Jaume Figueras, acompanyat per la productora, Marta Esteban, el crític cinematogràfic Àlex Gorina, i la periodista i exdirectora de la revista Fotogramas, Elisenda Nadal, totes membres de l’Acadèmia.

Jaume Figueres ha rebut reconeixement després d’una llarga carrera com a divulgador cinematogràfic, com a publicista i com a exhibició, darrere de Mr. Belvedere, a la ràdio o a la televisió.

Pots comprar entrades aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat