Activitats Acadèmia

“La vampira de Barcelona” arriba al Cicle Gaudí

Aquest mes de maig, no et perdis el multipremiat thriller de Lluís Danés, guardonat amb 5 estatuetes als XIII Premis Gaudí, entre elles les de Millor pel·lícula i direcció artística per a Lluís Danés. 

El debut de Lluís Danés en el llargmetratge de ficció és una revisió de la llegenda negra d’Enriqueta Martí, La vampira de Barcelona, assassina de nens i personatge de la crònica negra barcelonina de principis del segle XX. 

La vampira de Barcelona relata una història ubicada a la Barcelona de principis del segle passat on conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart commociona la societat i apressarà a la policia a trobar una sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas), coneguda com ‘La Vampira del Raval’. El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on no només trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens... 

Aquesta pel.lícula compta amb un repartiment de luxe que es completa amb Bruna Cusí, Pablo Derqui, Mario Gas, Francesca Piñón, Sergi López, Núria Prims i Francesc Orella.

Guanyadora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, La vampira de Barcelona s’ha endut també els reconeixements a Millor direcció artística per al mateix Danés, a Millor vestuari per a Mercè Paloma (el cinquè de la seva trajectòria), el de Millors efectes visuals per a Lluís Rivera (que també repeteix per cinquena vegada), Anna Aragonès i Aleix Torrecillas, i el de Millor maquillatge i perruqueria per a Laura Pérez i Xavi Valverde.

La vampira de Barcelona ha estat produïda per Brutal Media i Filmax, amb la participació de TVC i de l'ICEC.

Consulta aquí totes les sales i horaris.

La crítica ha dit... https://www.ciclegaudi.cat/wp-content/uploads/Cicle_Gaudi_Critiques_La_Vampira_de_Barcelona.pdf

Descobreix aquí tota l'actualitat del Cicle Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat