Activitats Acadèmia

El Cicle Gaudí ara també al Canal 33


A proposta de l'Acadèmia del Cinema Català, el dilluns 11 de maig el Canal 33 estrena “Cicle Gaudí”, una programació diària especial de cinema català

En un moment en què el consum audiovisual domèstic està disparat a causa de la situació de confinament, la Televisió Pública de Catalunya, d’acord amb la proposta feta per l’Acadèmia a partir de les recomanacions de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual, fa un pas més en la seva aposta per promoure la difusió del cinema propi.

La programació va engegar el passat dilluns 11 de maig, i programarà cada dia al Canal 33, de dilluns a dijous, a les 00h de la nit, un film català nominat i/o guardonat als Premis Gaudí dels darrers anys. 

 

SETMANA DE L’11/05-17/05

  • Dilluns 11 de maig: EVA, de Kike Maíllo (2011).
    Film de ciència-ficció ambientat en un futur proper on els humans viuen acompanyats per robots. Amb Daniel Brühl, Marta Etura i Lluís Homar com a protagonistes. 16 nominacions i 5 guardons als IV Premis Gaudí: Millor pel.lícula en llengua catalana, Millor direcció artística, Millor actor secundari, Millor fotografia i Millors efectes especials / digitals.

  • Dimarts 12 de maig: MENTRE DORMS, de Jaume Balagueró (2011).
    Pel·lícula de suspens protagonitzada per Luis Tosar a la pell d'un conserge aparentment inofensiu que es converteix en una amenaça a l'ombra. 15 nominacions i 6 guardons als  IV Premis Gaudí: Millor pel.lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista masculí, Millor muntatge i Millor so.

  • Dimecres 13 de maig: LA VIDA LLIURE, de Marc Recha (2017).
    Film d'aventures que transcorre a Mallorca el 1971 i segueix la història de dos germans que troben un tresor amagat. Amb Sergi López nominat als  XI Premis Gaudí com a Millor protagonista masculí. 

  • Dijous 14 de maig: RETORNATS, de Manuel Carballo (2013).
    Presentada al Festival de Sitges, relata com la humanitat conviu amb els retornats, persones aparentment normals que han estat infectades per un virus que els pot arribar a convertir en zombies. Candidata als VI Premis Gaudí.

 

SETMANA DEL 18/05-24/05

  • Dilluns 18 de maig: GARBO, L'HOME QUE VA SALVAR AL MÓN, d'Edmon Roch (2009).
    Documental sobre espies i agents secrets, fet a partir de fragments de films de Hollywood, materials d'arxiu i entrevistes, que presenta la delirant història de Juan Pujol, la persona que va embaucar els nazis. 2 guardons als II Premis Gaudí: Millor pel.lícula documental i Millor guió.

  • Dimarts 19 de maig: FASSMAN, L'INCREÏBLE HOME RADAR, de Joaquim Oristrell (2015).
    Protagonitzada per Nausicaa Bonnín i Juanjo Puigcorbé, la pel·lícula s'endinsa en la història del mentalista Fassman, quan rep un anònim amenaçant amb acabar amb la seva carrera. 1 nominació als IX Premis Gaudí: Millor pel.lícula per a televisió.

  • Dimecres 20 de maig: L'ESCOLLIT (THE CHOSEN), d'Antonio Chavarrías (2016).
    Film de rerefons històric que indaga en el personatge de Ramón Mercader, el català que va assassinar Trotski. 3 nominacions als IX Premis Gaudí: Millors efectes visuals, Millor música original i Millor vestuari.

  • Dijous 21 de maig: ESKALOFRÍO, d'Isidro Ortiz (2008).
    Pel·lícula de terror protagonitzada per un adolescent, acusat d'uns estranys successos que tenen lloc al poble perdut entre muntanyes on viu amb la seva mare.
    2 guardons als II Premis Gaudí: Millors efectes visuals i Millor so.

 

SETMANA DEL 25/05-31/05

  • Dilluns 25 de maig: MÓN PETIT, de Marcel Barrena (2012).
    Documental sobre Albert Casals, un jove que des dels 5 anys es mou amb cadira de rodes i, no obstant això, ha fet realitat el seu somni: viatjar per tot el món. 3 nominacions i 1 guardó als VI Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.

  • Dimarts 26 de maig: EL PALLASSO I EL FÜHRER, d'Eduard Cortés (2007).
    Ambientada l'any 1944 a Berlín, el film explica la història de Charlie Rivel, un pallasso aclamat pel règim nazi, que és convidat a actuar a la festa d'aniversari del Führer. 1 guardó als I Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió.

  • Dimecres 27 de maig: LA LLUM D'ELNA, de Sílvia Quer (2016).
    Pel·lícula que recupera l'admirable història d'Elisabeth Eidenbenz, que va tirar endavant la Maternitat d'Elna, on dones internades als camps de refugiats del sud de França podien donar a llum amb dignitat. 1 guardó als X Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió.

  • Dijous 28 de maig: RASTRES DE SÀNDAL, de María Ripoll (2014).
    Protagonitzada per Aina Clotet, el film narra la història de dues germanes índies separades a la força després de la mort de la seva mare. 8 nominacions i 1 guardó als VII Premis Gaudí: Millor pel·lícula.

 

SETMANA DE L’ 01/06-04/06

  • Dilluns 1 de juny: LA CHANA, de Lucija Stojevic (2017).
    Documental que descobreix el fascinant personatge de la Chana, la bailaora de flamenc que va arribar a actuar a Hollywood i fa més de 30 anys va desaparèixer dels escenaris. 1 guardó als X Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.

  • Dimarts 2 de juny: HEROIS, de Pau Freixas (2010).
    Escrit per Albert Espinosa (Polseres vermelles) i Pau Freixas, el film retorna a l'últim estiu que el protagonista, ara un publicista d'èxit interpretat per Àlex Brendemühl, va passar amb la seva colla d'amics de la infantesa. 10 nominacions als III Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor direcció de producció, Millor direcció artística, Millor actor secundari, Millor muntatge, Millor música original, Millor fotografia i Millor so.

  • Dimecres 3 de juny: LA PROPERA PELL, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo (2010).
    Un adolescent desaparegut (Àlex Monner) torna a casa amb la seva mare (Emma Suárez), però aviat sorgeix el dubte sobre la seva veritable identitat. 14 nominacions i 3 guardons als IX Premis Gaudí: Millor pel·lícula, Millor guió i Millor protagonista femenina.

  • Dijous 4 de juny: PA NEGRE, d'Agustí Villaronga (2010).
    El film, adaptació de la novel·la homònima d'Emili Teixidor, s'ambienta en els anys més durs de la postguerra rural a Catalunya, a través dels ulls de l'Andreu, un nen que descobreix dos cadàvers al bosc. Va fer història en ser la primera pel·lícula en català mereixedora del Premi Goya a Millor pel·lícula. 15 nominacions i 13 guardons als III Premis Gaudí: Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina, Millor direcció de producció, Millor direcció artística, Millor actriu secundària, Millor actor secundari, Millor música original, Millor fotografia, Millor vestuari, Millor so i Millor maquillatge i perruqueria.

 Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat