Activitats Acadèmia

"El viatge de la Marta (Staff only)" a Les Nits dels Verdi de setembre


Les Nits dels Verdi acull la preestrena de la nova pel·lícula de Neus Ballús, amb Sergi López i la debutant Elena Andrada

 El proper 3 de setembre a les 20:30h arrenquem el curs amb una nova sessió de Les Nits del Verdi, una iniciativa dels Cinemes Verdi i de l'Acadèmia del Cinema Català, que aquest mes acollirà la preestrena de la pel·lícula El viatge de la Marta (Staff only), de l'acadèmica Neus Ballús.

Es tracta del segon llargmetratge de Ballús després de l'èxit de la seva òpera prima, La Plaga, que es va endur 4 estatuetes als Premis Gaudí, entre elles a Millor pel·lícula i Millor direcció. En aquest film la directora explora el viatge que la Marta, una jove a punt de fer 18 anys, fa amb el seu pare i el seu germà petit al Senegal. Buscant allunyar-se de l'experiència turística típica, la Marta fa amistat amb en Khouma, el guia turístic del grup, i a partir d'aquest moment comença a transgredir els límits que el seu pare li ha imposat. Sergi López, Iam Samsó i Diomaye Augustin Ngom completen un repartiment encapçalat per la debutant Elena Andrada, sense experiència prèvia com a actriu, que va participar en l'exhaustiu càsting que Neus Ballús va dur a terme a instituts de tot Catalunya.

La pel·lícula es va estrenar a la Secció Panorama de la passada edició de la Berlinale i al Festival de Màlaga en Secció Oficial, i es va poder veure en el marc del BCN Film Fest i el FIC-CAT. Després d’aquest recorregut a festivals, s’estrenarà a les sales de cinema el proper 20 de setembre de la mà de A Contracorriente Films. 

La projecció del 3 de setembre comptarà amb la presència de la directora, Neus Ballús, i del productor, Edmon Roch.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat