Activitats Acadèmia

S'inaugura el cicle "Converses de l'Acadèmia" amb 4 trobades temàtiques amb nominats als XI Premis Gaudí


El 2019 l’Acadèmia inaugura un punt de trobada dels professionals del cinema amb el seu públic, impulsant quatre col·loquis amb nominats i nominades als XI Premis Gaudí en les categories de guió, pel·lícula documental, pel·lícula per a televisió i muntatge. 


Les claus dels guions catalans de l’any
Els guions nominats als XI Premis Gaudí

Dijous, 10 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Amb el suport de Guionistes Associats de Catalunya (GAC)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb:

  • Isaki Lacuesta, guionista i director d’Entre dos aguas.
  • Celia Rico, guionista i directora de Viaje al cuarto de una madre.
  • Elena Trapé, directora i guionista, Josan Hatero i Miguel Ibáñez Monroy, guionistes de Les distàncies.
  • Bárbara Díez, productora de Petra.

Modera: Eduard Sola, guionista, vocal de la junta de l’ACC i secretari de la junta de GAC.

El proper dijous 10 de gener, en una jornada oberta al públic i als professionals, tindrem l’oportunitat d’escoltar i conversar amb els nominats i nominades a Millor guió als XI Premis Gaudí. Celia Rico retrata dues dones, mare i filla, marcades per la decisió de la més jove d'abandonar el niu familiar, a Viaje al cuarto de una madre. Isaki Lacuesta, Isa Campo i Fran Araújo recuperen a Entre dos aguas els protagonistes de La leyenda del tiempo, per proposar un joc entre ficció i realitat en un dels entorns més deprimits de l'Estat espanyol. Jaime Rosales, Clara Roquet i Michel Gaztambide proposen amb Petra un turbulent drama familiar que actualitza els codis de la tragèdia grega. Elena Trapé, Josan Hatero i Miguel Ibáñez Monroy signen un desenganyat retrat generacional situat a Berlín amb Les distàncies. Valors reconeguts i nous talents del nostre cinema que han estrenat amb èxit les seves històries als principals certàmens cinematogràfics de l’Estat el 2018.


Documentals sense fronteres
Les pel·lícules documentals nominades als XI Premis Gaudí

Dimarts, 15 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Amb el suport de l'Associació de Productors de Documentals (Pro-Docs)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb:

  • Gustavo Sánchez, director, i Sandra Hermida productora de I Hate NewYork.
  • Carles Bosch, director, i Tono Folguera, productor de Petitet.
  • Marta Figueras, productora de Comandant Arian.
  • Lara Vilanova, directora de fotografia i Cristina Bodelón, productora de Trinta Lumes.

Modera: Neus Ballús, directora de La plaga, Premi Gaudí a la Millor pel·lícula el 2014.

Els documentals finalistes als XI Premis Gaudí han copsat el pols del món a Síria, Estats Units, Galícia i Catalunya. Aquesta collita sense fronteres, que ens ha fet viatjar del barri barceloní del Raval al setge de Kobane, del Nova York més underground a món rural d’El Courel, continua sacsejant els límits, a voltes imperceptibles, del gènere de la no ficció. El proper dimarts 15 de gener, en una conversa moderada per la directora Neus Ballús, tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà els quatre títols nominats a Millor Pel·lícula Documental a l’onzena edició dels Premis de l’Acadèmia: I Hate New York, Petitet, Comandant Arian i Trinta Lumes. Veus noves i consagrades de l’escola catalana, reconeguda i premiada any rere any en l’àmbit estatal i internacional, compartiran amb el públic les claus d’aquestes produccions.


Pel·lícules per a televisió amb segell català
Les pel·lícules per a televisió nominades als XI Premis Gaudí

Dijous, 17 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Amb el suport del Clúster Audiovisual de Catalunya i l'Associació de Productores Audiovisuals de Ficció (ProFicció)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb:

  • Sílvia Munt, directora, i Àngels Masclans, productora de Vida privada
  • Lluís Maria Güell, director, i Albert Sagalés, productor de Vilafranca.
  • Pere Roca, productors d’El nom.
  • Ferran Cera, productor de De la ley a la ley.

Modera: Àlex Gutiérrez, periodista. Cap de la secció Mèdia del Diari Ara.

La conversa amb creadors i creadores dels quatre títols nominats a Millor pel·lícula per a televisió als XI Premis Gaudí - De la ley a la ley, Vida privada, El nom i Vilafranca - tindrà lloc el dijous 17 de gener. La ficció televisiva no seriada és un element essencial per al nostre ecosistema cinematogràfic i per al futur de la versió original catalana. Directors i productors amb una dilatada trajectòria en els formats per a televisió prendran la paraula en la tercera trobada, amb l’objectiu d’analitzar els quatre llargmetratges finalistes, el segell de la producció televisiva catalana i els reptes que afronta un mercat clau per a la nostra indústria.


El muntatge, les costures invisibles del cinema
Els muntadors i muntadores nominats als XI Premis Gaudí

Dijous, 24 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Coorganitzada amb l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya (AMMAC)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb:

  • Ana Pfaff, muntadora de Con el viento.
  • Bernat Vilaplana, muntador de Jurassic World: El Reino Caído.
  • Liana Artigal, muntadora de Les distàncies.
  • Sergi Dies, muntador d’Entre dos aguas.

Modera: Pau Atienza, muntador i vocal de comunicació de l’AMMAC.

L’última de les converses estarà protagonitzada pels nominats i nominades a Millor muntatge als XI Premis Gaudí, un dels oficis més invisibles del nostre cinema pel gran públic però històricament dels més reconeguts a nivell internacional. Quatre professionals de gran prestigi dins i fora de Catalunya compartiran el procés creatiu i tècnic que hi ha darrere de produccions tan diferents com Jurassic World: El Reino Caído, Entre dos aguas, Con el viento i Les distàncies. La trobada, que tindrà lloc el 24 de gener, està impulsada per l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya, en lluita des del passat mes d’octubre per la difusió i revalorització de la seva tasca i la paritat en el sector.


Totes les trobades es podran seguir en directe mitjançant Facebook Live a facebook.com/academiacinecat, i quedaran publicades a posteriori.


#ConversesAcadèmia

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat