Activitats Acadèmia


El 2019 arrenca amb tres propostes del millor cinema català estrenat recentment: El Fotógrafo de Mauthausen, Petra i Entre dos aguas, al Circuit Estable de Cinema Català promogut per l'Acadèmia del Cinema Català

Aquestes són les pel·lícules escollides per la comissió que programa el Cicle, formada per diversos especialistes en l’àmbit de la producció, la distribució, l’àmbit universitari i la gestió que s’han decantat per títols que mostren la diversitat i riquesa imperant en el nostre cinema.

Al gener es projectarà El Fotógrafo de Mauthausen, pel·lícula dirigida per Mar Targarona que compta amb un elenc interpretatiu encapçalat per Mario Casas, Alain Hernández i Macarena Gómez. Aquest film posa en relleu la figura del fotògraf català Francesc Boix que va sobreviure en el camp de concentració austríac. És un relat cru i èpic alhora que explica la proesa de Boix per treure milers de negatius del camp, un material que va resultar determinant per a condemnar a alts càrrecs nazis durant el judici de Nuremberg el 1946.

Al febrer arriba Petra, un llargmetratge de Jaime Rosales en el que hi participen Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl, Joan Botey, Oriol Pla o Marisa Paredes. Es tracta d’una tragèdia d’aroma clàssic que relata la història entreteixida de diversos personatges que entraran en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència i en la que el destí acabarà imposant la seva lògica cruel. La crítica ha reconegut unànimement la pel·lícula de Rosales com una de les produccions més destacades de l’any.

Al març es projectarà el darrer film del director gironí Isaki Lacuesta Entre dos aguas, guanyadora de la Conxa d’Or al Festival de Sant Sebastià. Han passat dotze anys des de La leyenda del tiempo, la pel·lícula de Lacuesta quan l’Isra i el Cheíto (els dos germans protagonistes) eren adolescents. A Entre dos aguas ja com a adults l’Isra (sentenciat a presó per tràfic de drogues) i el Cheíto (que es va allistar a Infanteria de la Marina) es retroben a San Fernando en busca de redempció i amb la necessitat de reconciliar-se amb la seva propia història.

El Cicle Gaudí es projectarà a partir de gener a 40 localitats d’arreu de Catalunya.
Consulta les sales, horaris i poblacions a ciclegaudi.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat