Activitats Acadèmia

La Festa d’Estiu del Cinema Català aplega més de 600 convidats als jardins del Palauet Albéniz

Foto: Pere Virgili

Foto: Pere Virgili

La nit del 4 de juliol va tenir lloc als jardins del Palauet Albéniz la cita estiuenca de l’Acadèmia: la Festa d’Estiu del Cinema Català, un esdeveniment que per desè any congrega els professionals del sector a Catalunya, representants institucionals i personalitats de la vida social catalana i que per primer any va coincidir amb la Gala de Nomenament dels Membres d’Honor, retransmesa per televisió.

notifesta2018 membreshonor

Reconeixement dels nous Membres d'Honor de l'Acadèmia 2018

La Gala, presentada per la Maria Molins i inspirada en el seu espectacle CabaretA, va ser retransmesa per primer cop en directe a través de les televisions locals de La Xarxa de Comunicació Local i les xarxes socials de l’ACC, i va tenir com a protagonistes els sis nous Membres d’Honor de l’Acadèmia. Pere Aumedes, exhibidor, principal responsable de la xarxa de cinemes del Circuit Urgellenc; Margarita Bernet, muntadora, fundadora de Montaje Mozart, on es van editar algunes de les pel·lícules més emblemàtiques del cinema català; Pep Cruz, actor d’extensa trajectòria que ha treballat al costat de directors com Vicente Aranda, Mireia Ros o Joaquim Oristrell; Lluís Maria Güell, director de films com ArnauLes veus del Pamano o Olor de colòniaPepita Pardell, una de les primeres animadores de l’Estat, que va treballar, entre d’altres, en el primer film d’animació a Europa, Garbancito de la Mancha; i Mònica Randall, actriu de títols mítics com La escopeta nacional Cría cuervos. A la Gala hi van assistir l’Alcaldessa Ada Colau, la Consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó, i el director de l’ICEC, Xavier Díaz, entre d’altres autoritats.

membres2018

notifesta2018 pepon

Premi Pepón Coromina 2018 i Festa d'Estiu

La Festa d’Estiu de l’Acadèmia va reunir com cada any als membres acadèmics i a persones de la indústria cinematogràfica catalana per celebrar els èxits del cinema català d’enguany. Durant la Festa, es va fer el lliurament del Premi Pepón Coromina, que reconeix les actuacions professionals més arriscades i que va recaure en el D’A Film Festival i va ser recollit pel seu director, Carlos R. Ríos.

El Jurat d’aquesta 6a edició del Premi l’han format Marta Esteban, Sergi López, Elena Trapé, Iván Morales i Marta Molins, Presidenta Honorífica del Jurat, i en el seu veredicte han destacat l’aposta clara per l’autoria i el nou talent local, i la creació i fidelització del seu públic.

notifesta2018 juratpepon

A la Festa s’hi van poder veure cares conegudes de la cinematografia catalana com la directora Carla Simón, els directors Dani de la Orden, Carlos Marquès-Marcet, Albert Serra i David Victori, i els actors i actrius Elena Martín, Itziar Castro, Aina Clotet, Núria Prims, Francesc Orella i Carme Elias, entre molts d’altres!

Aquí podeu recuperar el vídeo de la Gala:

Festa d'Estiu del Cinema Català - Gala de Nomenament dels Membres d'Honor

📡 Segueix EN DIRECTE amb la xarxa la #FestaCineCat, amb el nomenament dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català des dels Jardins del Palauet Albéniz de Barcelona!

Posted by Acadèmia del Cinema Català · Premis Gaudí on Wednesday, July 4, 2018

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat