Activitats Acadèmia

La Festa d’Estiu del Cinema Català es transforma enguany en un espectacle televisiu de cabaret


L’esdeveniment es retransmetrà per primera vegada gràcies a La Xarxa i es podrà seguir en directe per les televisions locals i internet.

El cinema català se citarà la nit del 4 de juliol en una gran festa que per primera vegada serà un espectacle televisiu. Produït per La Xarxa de Comunicació Local i per l’Acadèmia del Cinema Català, l’esdeveniment estarà conduït per l’actriu Maria Molins i estarà inspirat en el muntatge 'CabaretA' que interpreta l’actriu catalana. L’acció arrencarà a les 22h en un entorn idíl·lic com són els jardins del Palauet Albéniz de Barcelona i tindrà dos grans moments: el reconeixement als nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català, organitzadora de l’acte, i la festa en si, en què les cares conegudes del nostre cinema desfilaran per la catifa vermella.

Un format d’acte que s’estrena enguany (fins ara la Gala de Nomenament dels Membres d’Honor es feia a principis d’any) i que ha de servir per donar un nou impuls a l’esdeveniment, que cada any congrega professionals del sector, representants institucionals i personalitats destacades de la vida pública i social catalana. Així, en el marc d’un espectacle de varietats coneixerem els sis nous membres d’honor de l’Acadèmia i també es lliurarà el Premi Pepón Coromina, que vol distingir la innovació, la creativitat i el risc en l'àmbit del cinema català.

L’acte comptarà amb la presència de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs; el Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

A continuació, es donarà pas a la festa, en què viurem una estona divertida amb els professionals del cinema català. Sabrem el glamur que gasta cadascú d’ells i veurem quina habilitat tenen a l’hora de superar una sèrie de jocs i reptes. En aquest sentit, endinsarem els teleespectadors en una festa que tindrà l’exuberància de les grans gales.

Com i on veure-ho?

La Festa d’Estiu del Cinema Català es podrà seguir en directe a través de les televisions locals adherides a La Xarxa, i també en ‘streaming’ a laxarxa.cat i el Facebook i Twitter de l'@academiacinecat. L’Acadèmia del Cinema Català també en farà un ampli seguiment a través de les seves xarxes socials amb l'etiqueta #FestaCineCat

Els canals locals que emetran la gala són Canal 10 Empordà, Canal Blau, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l'Ebre, EL9TV, Mataró Audiovisual, RTV Cardedeu, TV Badalona, TV Ripollès i VOTV. 

*Tant la gala de Nomenament dels Membres d’Honor com la Festa d’Estiu tenen accés limitat única i exclusivament amb invitació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat