Activitats Acadèmia

La Filmoteca de Catalunya presenta una selecció de les pel·lícules que participaran als Gaudí i els Goya 2016

 goya gaudi 2016

El dia 12 de novembre donarem el tret de sortida al cicle Premis Gaudí – Premis Goya, amb l’homenatge a Antonio Banderas, Premi Goya d’Honor 2015, amb la projecció de la pel·lícula El camino de los ingleses (2006).

Donat que s’apropen les nominacions als Premis Gaudí i als Goya, el cicle vol oferir al públic i als membres de l’Acadèmia l’oportunitat de revisar les pel·lícules, estrenades durant aquest any i que ja no estan en cartellera, que poden ser candidates als premis, amb la presència del director de la cinta o de membres de l’equip artístic presentant la pel·lícula i amb debat posterior.

El cicle s’inaugurarà oficialment diumenge 15 de novembre amb la pel·lícula Requisitos para ser una persona normal, l’òpera prima de l’actriu Leticia Dolera. La presentació anirà a càrrec de la directora, guionista i actriu protagonista del film i de diverses persones de l’equip: Luthea Salom (cantant i compositora de la banda sonora de la pel·lícula) i Oriol Maymó (productor de Corte y Confección de Películas). A més, l’acte comptarà amb la presència d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i Edmon Roch, vicepresident segon de l’Academia del Cine Español, i Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya. Després de la projecció, Luthea Salom interpretarà alguns temes del film en directe amb ukelele.

Durant el mes de novembre i desembre també es podran veure a la Filmoteca Cartes a María, de Maite García Ribot, No todo es vigilia, d’Hermes Paralluelo, Aloft (No llores, vuela), de Claudia Llosa, Negociador, de Borja Cobeaga, Cooking up a tribute. El celler de Can Roca, de Luis Gonzalez i Andrea Gómez, A cambio de nada, de Daniel Guzmán, 13. Miguel Poveda, de Francisco Ortiz, Oliver's Deal (La deuda), de Barney Elliot, Anacleto: Agente Secreto, de Javier Ruiz Caldera, Ahora o nunca, de Maria Ripoll, Murieron por encima de sus posibilidades, d’Isaki Lacuesta, El camí més llarg per tornar a casa, de Sergi Pérez, Loba, de Catherine Béchard, Hablar, de Joaquim Oristrell, Cómo sobrevivir a una despedida, de Manuela Moreno, Flow, de David Martínez i Capa caída, de Santiago Alvarado.

A més, en el marc d'El meu primer festival, el diumenge 15 de novembre a les 17h a la sala Chomón, la Filmoteca de Catalunya programa també Un dia perfecte per volar, de Marc Recha, candidata als Premis Gaudí.

Amb la col·laboració d’Estrella Damm i La Monroe.

Consulta la programació completa del cicle Premis Gaudí - Premis Goya

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat