Actualitat

L’Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del 10è Premi Pepón Coromina

S’hi poden presentar projectes fins el 4 de maig a les 15.00h

L'Acadèmia del Cinema Català obre avui dimarts 28 de març les inscripcions del X Premi Pepón Coromina, el guardó de l'Acadèmia destinat a reconèixer el risc, la innovació i la creativitat, en honor i reconeixement de la tasca duta a terme pel productor Pepón Coromina, que va contribuir de forma determinant a l'aparició de noves formes de llenguatge cinematogràfic i a la consolidació professional de cineastes i artistes que començaven les seves trajectòries. Amb una extensa filmografia concentrada en 10 anys (de 1977 a 1987), Pepón Coromina va produir, entre d'altres, Bilbao (1978), el debut de Bigas Luna; Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (1980), la primera pel·lícula de Pedro Almodóvar; o Barcelona sud (1981), de Jordi Cadena, Membre d’Honor de l’Acadèmia des del 2019.

Tal com s'indica a les Bases, poden optar al guardó obres, accions o iniciatives vinculades a la producció audiovisual catalana estrenades, emeses o presentades durant el 2022; així com aportacions de talent català a produccions, obres audiovisuals o accions presentades durant el 2022 a Catalunya o a qualsevol indret del món. També hi poden optar trajectòries o iniciatives permanents en el temps (per exemple, un festival, una plataforma, etc.) vinculades a la producció cinematogràfica catalana. Els/les professionals premiats/des a l'edició dels XV Premis Gaudí queden automàticament exclosos/es de la convocatòria.

Les inscripcions s’obriran telemàticament a través del formulari habilitat fins al 4 de maig a les 15:00h, i fins al 5 de maig a les 15:00h es podran presentar materials complementaris.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat