Actualitat

“As bestas” triomfa a la 37ª edició dels Goya

Un total de 48 professionals catalans estaven nominats a les diferents categories

La 37a edició dels Goya, celebrada dissabte 11 de febrer a Sevilla, va tenir una clara protagonista, la producció catalana As bestas, que va recollir nou estatuetes de les disset nominacions a què optava. El drama rural dirigit per Rodrigo Sorogoyen i produït per Arcadia Motion Pictures (dels acadèmics Sandra Tapia, Ibon Cormenzana i Ignasi Estapé) va ser guardonada, entre d’altres, a Millor pel·lícula i a Millor so per a l’acadèmica Fabiola Ordoyo, Yasmina Praderas i Aitor Berenguer.

Per la seva banda l’acadèmica Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo van ser premiats per l’adaptació del guió de Un año, una noche, basat en la novel·la de no ficció Paz, amor y death metal, on Ramón González narra la seva experiència com a víctima i testimoni de l’atemptat yihadista a Bataclan. El reconeixement de l'Acadèmia de Cine Español se suma així al guardó que el film va obtenir al XV Premis Gaudí en la mateixa categoria, al costat de quatre categories més en les quals també va ser reconegut (so, efectes visuals, música original i muntatge).

El premi a Millor actriu protagonista se l’ha emportat l’actriu catalana Laia Costa, per la seva interpretació a Cinco Lobitos, film guardonat als Gaudí sota la categoria de Millor pel·lícula europea. En la categoria de Millor curtmetratge documental ha estat premiat el film català Maldita. A love song to Sarajevo, dirigit per Raúl de la Fuente i Amaia Remírez, amb producció d'Ivan Zahínos (ONG Medicus Mundi).

La gala, presentada per Clara Lago i Antonio de la Torre, va rendir homenatge al director Carlos Saura, Goya d’Honor, traspassat el divendres 10 de febrer.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat