Actualitat

"Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, arriba al Cicle Gaudí

Adaptació cinematogràfica basada en el llibre “Paz, amor y Death metal”, de Ramón González, supervivent de l’atemptat terrorista a la sala de concerts Bataclan de París.

Un año, una noche, pel·lícula guardonada als XV Premis Gaudí, d'Isaki Lacuesta, es podrà veure aquest mes de febrer gràcies al Cicle Gaudí. 

Després de presentar-se al Premi del Jurat Ecumènic a la darrera edició de la Berlinale, i haver estat guardonat amb tres premis Gaudí (Millor guió adaptat, Millor muntatge, Millor so, Millor música original i Millors efectes visuals), i un Goya (Millor guió adaptat) Un año, una nochela darrera pel·lícula del gaudinat Isaki Lacuesta coescrita amb l’acadèmica Isa Campo i Fran Araújo, arriba al Cicle Gaudí al mes de febrer. En ella, el cineasta gironí aprofundeix en els efectes psicològics de l’atemptat terrorista a la sala Bataclan de París, que va sacsejar el món sencer la nit del 13 de novembre de 2015.

Un año, una noche està protagonitzada per l’argentí Nahuel Pérez Biscayart i la francesa Noémi Merlant, interpretant una jove parella que assisteix a un concert a la sala parisina la fatídica nit de l’atemptat. Durant l'atac terrorista, ambdós aconsegueixen refugiar-se al camerino dels músics, però en sortir ja no són els mateixos i no saben si mai podran tornar a ser-ho. Quim Gutiérrez i Alba Guilera, juntament amb Natalia de Molina, Enric Auquer i el cantant C. Tangana completen el repartiment.

La pel·lícula és l’adaptació cinematogràfica de Paz, amor y death metal, el llibre de no-ficció on Ramón González narra la seva experiència com a víctima i testimoni de l’atemptat yihadista a Bataclan. Isaki Lacuesta i Isa Campo tornen a col·laborar en l’escriptura d’aquest llargmetratge, coproducció amb França i Espanya de la mà la catalana La Termita Films.

Consulta aquí totes les sales i horaris.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat