Actualitat

“Sinjar”, millor pel·lícula del FIC-CAT 2022

La 14a edició del festival tanca amb més de 10.000 espectadors presencials

El dissabte 11 de juny, el FIC-CAT 2022 posava punt i final a la seva 14a edició amb una gala de cloenda celebrada a Roda de Berà (Tarragona) després de set dies de projeccions i activitats paral·leles contínues. L’acte va ser conduït per l’actor Joan Pera, Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2019, amb la col·laboració del seu fill, l’actor i acadèmic Roger Pera. 

Sinjar, el tercer llargmetratge d’Anna M. Bofarull, es va coronar amb el Premi al Millor llargmetratge i amb el Premi de la crítica, mentre que El fred que crema, de Santi Trullenque, es va alçar amb el Premi a la Millor producció. Les altres guardonades de la nit van ser Robin Bank, d’Anna Giralt, Premi al Millor documental, que se suma al reconeixement del públic al DocsBarcelona 2022; i D’ombres, el documental de Joan Tisminetzky sobre la trajectòria professional del director de fotografia Tomàs Pladevall, Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2022, que va rebre la Menció especial del Jurat de la Selecció Oficial format pels acadèmics Norbert Llaràs, Núria Prims i Marta Bayarri, juntament amb Daniel Condeminas i Patrícia Sánchez. El mateix jurat va premiar el curtmetratge Alopècia androgènica (2022), de l’acadèmic Salvador Sunyer.

El Premi Jove va recaure sobre el curt En sèrio?, de Nuna Ibernón, i el Premi a la Millor producció de les comarques tarragonines es va atorgar a Memòria de les oblidades, de Marta Arjona, Maite Blasco i Raquel Rodríguez, títol que també es va endur el Premi del públic online. 

El Premi del públic presencial es va atorgar a Escape Room: la pel·lícula, d’Hèctor Claramunt. 

L’acadèmic Antonio Barrero, fundador i director del festival, va recollir el Premi Montserrat Carulla i la productora i també acadèmica Miriam Porté va recollir el Premi Honorífic.

Consulta el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat