Actualitat

El cinema català triomfa al palmarès dels Goya 2022

Las leyes de la frontera, El buen patrón, Mediterráneo, Libertad i Tres acumulen 16 premis 

L'abundant presència catalana a les nominacions dels 36ens Premis Goya, s'ha materialitzat en 16 premis del palmarès anunciat aquest dissabte 12 de febrer al Palau de les Arts de València.

Las leyes de la frontera ha estat la gran sorpresa de la nit en recollir fins a cinc guardons de les sis categories en què estava nominada: Millor guió adaptat per Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría; Millor direcció artística per Balter Gallart; Millor disseny de vestuari per Vinyet Escobar; Millor maquillatge i perruqueria per Sarai Rodríguez, Nacho Díaz i Benjamín Pérez; i Millor actor revelació per Chechu Salgado.

En segon lloc, El buen patrón, que encapçalava el rànquing de nominacions amb un total de vint, ha obtingut cinc guardons: Millor pel·lícula, Millor actor protagonista per Javier Bardem, Millor guió original per Fernando León de Aranoa, Millor muntatge per César Macarrón i Millor direcció per Fernando León de Aranoa.

De les set nominacions amb les quals partia Mediterráneo, tres han estat guanyadores: Millor direcció de fotografia per Kiko de la Rica, Millor direcció de producció per Albert Espel i Kostas Seakiniaki, i Millor cançó original per Te espera el mar de Maria José Llergo.

Libertad, amb sis nominacions, s’ha alçat amb el Goya a Millor direcció novell per Clara Roquet, i a Millor actriu de repartiment per Nora Navas.

I tanca la representació catalana al palmarès dels Goya Tres, que ha rebut el premi a Millor so per Daniel Fontrodona, Oriol Tarragó, Marc Bech i Marc Orts.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat