Actualitat

“El ventre del mar”, d’Agustí Villaronga, premiat a la 43a edició del Moscow International Film Festival

El film s’endú el premi de la crítica russa

El ventre del mar, l’última pel·lícula del multipremiat director, guionista i productor Agustí Villaronga, ha tingut la seva estrena mundial a la 43a edició del Moscow International Film Festival, on ha rebut el reconeixement de “The Russian Film Critic’s Award”. 

Inspirada en la novel·la italiana d’Alessandro Baricco, Oceano Mare, la pel·lícula retrata en blanc i negre el naufragi de la fragata francesa La Medusa l’any 1816, on 147 homes -soldats, mariners, passatgers i oficials- van intentar salvar-se confinats sobre un rai a les costes del Senegal. 

El film està protagonitzat per Roger Casamajor (guanyador del Gaudí a Millor actor secundari per Pa Negre), el barceloní Òscar Kapoya i l’actriu Mumi Diallo, amb producció de Testamento, La Perifèrica Produccions, Filmin, Turkana Films / Link-up Barcelona i Bastera Films.

En aquesta ocasió, Villaronga torna a la seva terra natal, Mallorca, localització on s’ha rodat íntegrament el film, que ha pogut comptar amb la participació de TV3 i IB3, amb el suport de l’ICEC i ICAA, a més del patrocini de la  Fundació Mallorca Turisme, Mallorca Film Commission i l’Institut Ramon Llull. Paco Poch, acadèmic i membre de l’actual Junta directiva de l’Acadèmia, s’ha encarregat del seu assessorament internacional. 

El film també ha estat seleccionat per participar en la secció HARBOUR de l’International Film Festival of Rotterdam (IFFR), que enguany celebrarà la seva 50a edició aquest mes de juny i s’espera que arribi a sales catalanes aquest 2021. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat