Actualitat

La 35a edició dels Goya reconeix el cinema català

Adú, Las Niñas, La boda de Rosa i Sentimental, entre les finalistes amb més nominacions

Aquest 18 de gener a les 11:00h, Ana Belén i Dani Rovira han estat els encarregats d’anunciar les nominacions d’aquesta 35a edició dels Premios Goya, que enguany se celebrarà el 6 de març a Málaga. Entre els títols finalistes destaca l’abundant presència catalana, amb quatre dels cinc títols que es disputen la nominació a Millor pel·lícula: Adú, La boda de Rosa, Las Niñas i Sentimental.

Les pel·lícules catalanes, totes elles candidates als XIII Premis Gaudí, que han rebut nominacions als Premios Goya de l’Academia de Cine Español son:

Adú, amb un total de 13 nominacions: Millor pel·lícula, Millor guió original per Alejandro Hernández, Millor direcció per Salvador Calvo, Millor actor revelació per Adam Nourou, Millor actor secundari per Álvaro Cervantes, Millor direcció de fotografia per Sergi Vilanova, Millor direcció de producció per Ana Parra i Luis Fernández Lago, Millor música original per Roque Baños, Millor cançó original per Sababoo, de Cherif Badua i Roque Baños, Millor muntatge per Jaime Colis, Millor so per Eduardo Esquide, Jamaica Ruíz García, Juan Ferro i Nicolas de Poulpiquet, Millor direcció artística per César Macarrón i Millor maquillatge i perruqueria per Elena Cuevas, Mara Collazo i Sergio López.

Las Niñas, amb 9 nominacions: Millor pel·lícula, Millor guió original i Millor direcció novell per Pilar Palomero, Millor actriu secundària per Natalia de Molina, Millor direcció de fotografia per Daniela Cajías, Millor cançó original per Lunas de papel, de Carlos Naya, Millor muntatge per Sofi Escudé, Millor direcció artística per Mónica Bernuy i Millor disseny de vestuari per Arantxa Ezquerro.

La boda de Rosa, amb 8 nominacions: Millor pel·lícula, Millor guió original per Alicia Luna i Iciar Bollain, Millor direcció per Iciar Bollain, Millor actriu protagonista per Candela Peña, Millor actriu revelació per Paula Usero, Millor actriu secundària per Nathalie Poza, Millor actor secundari per Sergi López i Millor cançó original per Que no, que no, de María Rozalén.

Sentimental, amb 5 nominacions: Millor pel·lícula, Millor actor protagonista per Javier Cámara, Millor actriu revelació per Griselda Siciliani, Millor actor secundari per Alberto San Juan i Millor guió adaptat per Cesc Gay

No Matarás, que recull 3 nominacions, les de Mario Casas per Millor actor protagonista, Milena Smit per Millor actriu i Fernando Valdivielso per Millor actor revelació. 

Baby, nominada a Millor direcció, per Juanma Bajo Ulloa, i a Millor música original per Bingen Mendizábal i Koldo Uriarte.

My Mexican Bretzel, nominada a Millor pel·lícula documental i a Millor direcció novell per Nuria Giménez Lorang.

Uno para todos, nominada a Millor actor protagonista per David Verdaguer.

16 de decembro, nominat a Millor curtmetratge de ficció.

Entre la resta de nominacions, hi trobem també la de la cineasta catalana Isabel Coixet, nominada a Millor direcció per Nieva en Benidorm.

Consulta el llistat complet de nominacions a: https://www.premiosgoya.com/35-edicion/nominaciones/por-categoria/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat