Actualitat

Carla Simón, Premi Nacional de Cultura

El CoNCA reconeix a la cineasta i acadèmica catalana

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ha fet públiques les cinc persones i entitats que reconeix amb el Premi Nacional de Cultura enguany: la cineasta i membre de l'Acadèmia Carla Simón, la cantant Maria del Mar Bonet, la residència de treball per a artistes i investigadors del Centre d'Art i Natura de Farrera (CAN), la companyia de teatre Tricicle i el projecte cultural Xamfrà. Els premiats provenen de candidatures dels sectors i del mateix jurat, format per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Salvador Casals, Edmon Colomer, Núria Iceta i l'acadèmica i productora Miriam Porté, i el premi està dotat amb 15.000 euros.

Carla Simón, directora i guionista d'Estiu 1993, film mereixedor de cinc Premis Gaudí, entre ells a Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor guió, ha estat reconeguda per la seva obra i per haver sigut "inspiració i referent" de tota una generació de directores.

En l'edició d'enguany els guardons han reduit el nombre de premiats, passant de deu a cinc guardonats, amb la voluntat d'augmentar el prestigi dels premis i que les persones reconegudes siguin protagonistes de diferents activitats per difondre la seva obra i incentivar la cultura. L'entrega dels guardons tindrà lloc a la Capella del MACBA el diumenge 29 de novembre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat